Mustia jakkaroita ja herneenversoja

Lumisade, kova tuuli ja kolea keli pisti pääsiäisen suunnitelmia hiukan uusiksi ja tylsyyden tappamiseksi päätin toteuttaa jo pitkään ajatuksen tasolla olleen ideani. Puiset jakkarat, joista toiseen tein jokin aika sitten betonipastapäällysteen ja toinen, jonka musta maali oli ajan saatossa kolhiintunut ja rapistunut pääsivät pieneen muodonmuutokseen. Helpoin DIY näille vanhoille, puisille perusjakkaroille oli maalata ne paremmin tämän hetkiseen sisustukseen ja fiilikseen sopivaksi. Ja samalla kiristää vähän ruuveja, jolloin istumamukavuuskin paranee huomattavasti.

DSC_0153%20%282%29%20rauharentola.jpg

DSC_0150%20rauharentola.jpg

Maalaa tuolit mieleiseksesi

Karhenna tuolin pintaa ja jalkoja hiukan hiomapaperilla. Halutessasi pysyvän ja kestävän maalipinnan maalaa istuinosa ja jalat tartuntapohjamaalilla kertaalleen ja kun maali on kuivunut, maalaa päälle kaksi kerrosta haluamasi väristä pintamaalia. Betonipastalla käsitellyn tuolin pintaan en hionut vaan maalasin siihen suoraan vanhan betonipastapäällysteen päälle mustalla liitutaulumaalilla. Näin pinta säilytti kivimäisyytensä, mutta yleisilme muuttui yllättävän paljon.

DSC_0118%20%282%29%20rauharentola.jpg

DSC_0125%20%282%29%20rauharentola.jpg

Superhelppo ja melkoisen halpa herneenversojen kasvatusprojekti etenee keittiön puolella ja muutamat liotetut herneet kylvettiin vielä lasten kanssa näihin pieniin astiohin, niin saatiin samalla hauskoja vihreitä sisustusyksityiskohtia pääsiäissisustukseen. Herneenversot kasvavat ikkunalaudalla lähes itsestään muutamassa viikossa ja maistuvat muuten hyvälle leivän päällä tai salaatissa. Tiestkö muuten, että herneenversot sisältävät paljon kivennäis- ja hivenaineita, sekä vitamiineja?

DSC_0143%20%282%29%20rauharentola.jpg

Mukavaa lankalauantain iltaa.

2 kommenttia “Mustia jakkaroita ja herneenversoja

  1. Tulipa hienot! Terdelle täytyy kyllä duunata muutama jakkara kesäiltojen varalle. Betonipastaaki häätyy kokkeila johonki!<br />
    <br />
    Mukavaa pääsiäistä ?

    1. Kiitos ?. Tuo kuulostaa jo ihan suunnitelmalta. Seuraavaksi lienee sitten toteutus. Mukavaa pääsiäistä myös sinne pohjoiseen ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *