Kasaria sisustukseen

Nyt lisätään rohkeasti kasaria sisustukseen yhteistyössä: Ilves-maalit

Muistatko vielä miltä kodissasi näytti 80-luvulla? Jos et niin nyt on korkea aika kaivaa hiukan muistilokeroita ja muistella ikkunoita koristaneita runsaita puhviverhoja, ihanasti  höllyviä vesisänkyjä ja ruokapöydän ympärille asteltuja Venetsia tuoleja. Sillä ainakin minä uskon, että 80-luku tekee tuloaan sisustukseen. Vaikka puhviverhojen paluuseen en vielä halua uskoa, niin jo tämän vuoden Habitaressa oli nähtävissä viitteitä kasarityylisen muotoilun paluusta. Huomasitko sinä sitä?

Venetsia tuolit

Rottinkisomisteisista Venetsia tuoleista olen jo haaveillut jonkin aikaa ja niitä onkin kirpputorit pullollaan ihan pilkkahintaan. Lapsiperheessä tuo rottinkisomisteinen tuoli ei ehkä kuitenkaan ole se paras mahdollinen vaihtoehto, ja siksi päädyinkin etsimään niitä kangaspäällysteisiä kasarihelmiä. Ja löytyihän niitä, ihan ilmaiseksi.

Nordic Chic

Ilves-maalit ovat aloittaneet yhteistyön tanskalaisen Nordic Chic -kalkkimaalimerkin kanssa ja toimivat nyt täällä Suomessa kyseisten maalien maahantuojana. Ja kun, sain kuulla saavani niitä testattavakseni tiesin heti mitä niillä tekisin ja mihin niitä käyttäisin. Myrkyttömät ja ekologiset Nordic Chic kalkkimaalit ovat tuunaajan unelma. Paksu maali on helppo levittää lähes mihin tahansa materiaaliin ja mikä parasta minkäänlaisia pohjatöitä ei välttämättä tarvita.

Kauneus on katsojan silmässä

Tästä siis lähdettiin liikkeelle. Kaksi oman aikansa helmeä, jo melkoisen paljon elämää nähneenä mutta ehjänä. Pesin kangaspäällysteet tektiileille tarkoitetulla vaahtopesulla ja metellirungon taikasienellä, jonka jälkeen vahasin metalliosat vielä autovahalla.

Tämän jälkeen sekä istuinosa että selkänoja olivatkin valmiita maalattaviksi. Kalkkimaali sellaisenaan antaa huonekalulle kauniin liitumaisen mattapinnan jo muutaman kerroksen jälkeen. Mutta kulutustehoa parantaakseni viimeistelin tuolit vielä Nordic Chic vahalla, jolloin himmeä pinta muuttui kiiltävämmäksi, joustavammaksi nahkamaisen oloiseksi.

Sävy: Camelia

Sävy: Grey

Toisen tuolin istuinosa on kiinnitetty niin, että pyöreämpi osa on edessä. Kun taas toisessa suorareuna tulee eteen. Jo pelkästään tällä saa helposti muutettua tuolin muotokieltä. Pehmeitä ja pyöreitä linjoja tai vastaavasti sitten vähän särmikkäämpää muotoilua, sinä päätät. Tästä tuolista on moneksi.

Kalkkimaali on noussut sisustajien ja kotituunaajien uudeksi trendi-ilmiöksi, enkä enää yhtään ihmettele miksi. Se on ekologinen, vesiliukoinen, myrkytön ja hajuton. Sillä voi maalata lähes mitä vaan, isoa tai pientä.

 

Onnistuinko mielestäsi vangitsemaan palan 80-lukua ja tuomaan sen mallikkaasti 2000-luvulle?

 

 

6 kommenttia “Kasaria sisustukseen

  1. Ensimmäinen mitä suustani pääsi: Ei helkkari, miten hyvännäköinen!! ” Todella onnistunut muutos! Nuo tuolit uudessa kuosissaan muistuttaa jo melkein ihailemiani funkistuoleja! Onneksi olkoon, täydet pisteet ??

    1. Oi kiitos Anna ?. Pidän itsekin kovasti lopputuloksesta. Itse asiassa meidän teinikin piti niin paljon, että toinen tuoleista muutti hänen huoneeseensa. Mukavaa viikkoa!

  2. Siis what, pystyy maalaamaan kangasta?? Miten kestää käyttöä? Halkeaako jos istuu paljon? Joustaako maali?.Jo on upea lopputulos!

    1. Vahan avulla pinnastu tuli melko elastinen, eikä ainakaan painellessa halkeile. Aika näyttää kuinka kestää kulutusta. Kiitos ?

  3. Hei Rauha. Nyt sinulla on ollut nuo tuolit käytössä vuoden? Miten on kalkkimaali pysynyt. Sain tässä itsekin idean maalata tuolin, jonka selän kangasta ei pysty irrottamaan. Vaihdan kuitenkin istuinosan kankaan, koska se on helppo tehdä ja maalaan vain selän kankaan.

    1. Moikka, Hyvin on pysynyt ?. Toisessa tuolissa istutaan päivittäin monta kertaa eikä maalipinta ole muuttunut miksikään tai kulunut.Kannattaa ehdottomasti kokeilla kankaan maalausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *