Bjursta pöydän maalaus

Kaupallinen yhteistyö Ilves-maalit

Bjursta pöydän maalaus on ollut suunnitteluasteella jo liian pitkään, niinpä päätin vihdoin tarttua pensseliin viikonloppuna ja hoitaa homman vihdoin maaliin.

Jo pahasti kellastunut, ja ruhjeille rakastettu tammiviiluinen mutta muutoin meidän tarpeisiin täydellisesti sopiva Ikean Bjursta pöytä  sai upouuden värin ja samalla saimme poistettua yhden muiden kotimme puunsävyjen kanssa riitelevän sävyn. Maalasin pöydän Nordic Chic kalkkimaalin sävyllä Black Diamond, joka on lähes musta syvän tummanharmaa.

Bjursta pöydän maalaus

Bjursta pöydän maalaus

 • Pese pinta kunnolla maalipesulla ja “huuhtele”
 • Anna pinnan kuivua
 • Maalaa pintaan kalkkimaalilla useita ohuita kerroksia, jolloin maali tarttuu ja pysyy pinnassa paremmin. (Jalat ja reunat maalasin pensselillä ja pinnan pienellä lyhyt nukkaisella telalla.)
 • Anna kuivua
 • Käsittele pinta lakalla muutamaan kertaan

Bjursta pöydän maalaus

Koska halusimme pinnasta elävän näköisen niin  jätin tarkoituksella niin telan kuin pensselinkin jälkiä saavat näkyviin. Rouhea pinta antaa pöydälle kaivattua luonnetta.

Täältä pääset kurkkamaan miltä pöytä näytti aiemmin. Seuraavaksi taidan maalata vielä nuo jakkarat.

Mitä mieltä olet tästä muutoksesta?
Kannattiko vai ei?

14 kommenttia “Bjursta pöydän maalaus

  1. Kiitos Tanja <3. Se inspis on välillä tiukassa, kuten mullakin tämän pöydän maalauksen kanssa. Mutta se tulee, kun on tullakseen. Ihanaa pääsiäistä myös sinne pohjoiseen :). Kevättä kohden!

 1. Hmmmm, mietin tässä, että onko tuo pöytäsi ihan oikeaa puuta, vai oliko viilupöytä? Mä niin haluaisin maalata kanssa muutaman huonekalun, mutta mies sanoo ettei onnistu, kun maali ei tartu. Tori kiva tuli sinun pöydästä.
  Aurinkoista pääsiäisen odotusta.

  1. Tämä on viilupöytä. Olen aiemminkin viiluhuonekaluja maalannut juurikin kalkkimaalilla. Hyvä puhdistus ja ohuen ohuita kerroksia niin kyllä tarttuu. Tämä ruokapöytä on nyt testiversio siitä kuinka hyvin kestää kovan kulutuksen huonekalussa. Laitoin pöydän kanteen useamman lakkakerroksen juurikin siitä syystä. Toivotaan, että kestää hyvin. Kiitos Sari, samoin sinne.

 2. Hei,
  Pöytä on kaunis. Kertoisitko, miten maali on kestänyt käytössä esim. päivittäiset kosteapyyhinnät? Entä jalat ja reunat, joita ei ole lakattu, onko maali kulunut? Meillä on mustanruskea Bursta ja harkitsen maalausta vs. uusi pöytä.

  1. Kiitos <3. Pöytä on kestänyt yllättävän hyvin vaikka meillä sitä pyyhitäänkin paljon ja 6 henkisessä perheessä on muutenkin ahkerassa käytössä. Lakkasin myös reunat ja jalat. Maalin kannattaa antaa kuivua kunnolla kerrosten välillä eikä lakkaa kannata säästellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *