Metallilankakorit arkistojen kätköistä

Metallilankakori syntyy helposti myyrä- tai eläinverkosta. Verkon lisäksi tarvitset vain sivuleikkurit ja pihdit. Mikäli haluat maalata korin tarvitset vielä haluamasi väristä spraymaalia. Eräs lukijani löysi tämän aikaisemman muutaman vuoden takaisen postaukseni  aiheesta ja toivoi tarkempaa ohjetta korien tekemiseen, joten tässäpä sitä nyt tulee.

metallilankakori

Ota tarvittava määrä verkkoa ja tasoita se niin hyvin kuin mahdollista, jolloin sinun on helpompi työskennellä verkon kanssa. Leikkaa verkkoa sen mukaan minkä kokoisen korin haluat. Leikkaa verkkopala ristin muotoon  (4 läppää). Läpistä tulee korin sivu- ja päätyseinät.

Nosta seinämät ylös ja kiinnitä ne kiinni toisiinsa kulmista pihtien avulla tekemällä piikeistä koukut (kts. ylin kuva). Jos haluat vahvistaa korin yläreunaa kääntämällä sitä kaksinkerroin se on hyvä tehdä ennen sivujen kiinnittämistä toisiinsa. Lopuksi maalaa kori haluamallasi spraymaalilla ja anna kuivua.

metallilankakori

Mikäli kaipaat vielä yksityiskohtaisempia kuvia eri työvaiheista suosittelen lämpimästi käväisemään tällä sivustolla, Restoration Beauty blogista löydät hyvät kuvat vaihe vaiheelta englanninkielisine ohjeineen.

Oma korini valmistui vanhasta, käytöstä poistetusta verkosta mutta verkkoa voi hyvin ostaa ihan uutena ja silloin esimerkiksi maalaaminen ei ole tarpeellista vaan koria voi käyttää myös maalaamattomana.

Mukavaa lauantai iltaa <3.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *