Karitevoita ja mustaa saippuaa & luonnonkosmetiikkaa isälle ARVONTA

index.jpg

Jokin aika sitten sain jälleen kerran postia Skin Organics:ltä. Tällä kertaa sain testattavakseni ghanalaista  Shea WaLe karitevoita ja mustaa saippuaa.
Karitevoi (shea) on afrikkalaisen karitepuun pähkinöistä puristettua rasvaa, jota afrikkalaiset naiset ovat käyttäneet kauneudenhoidossa jo vuosisatojen ajan. Ja vaikka monet afrikkaiset tuotteet ovatkin löytäneet meille tiensä juuri tätä ”afrikkalaisten naisten kultaa” en ollut aikaisemmin puhdistamattomana kokeillutkaan .
Karitevoi on erinomainen luonnollinen kosteuttaja, joka vaikuttaa aina syvälle ihoon asti. Se hoitaa niin kuivaa, ikääntynyttä kuin vaurioitunuttakin ihoa tehokkaasti, sisältää myös pienen aurinkosuojakertoimen ja ison joukon tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Karitevoi on täynnä antioksidantteja sekä A- ja E-vitamiineja, jotka pitävät ihon kimmoisana, terveenä ja ennaltaehkäisevät sen ennenaikaista ikääntymistä. Lisäksi se hoitaa ihon tulehduksia ja vaurioita ja sopii myös allergisen ja atooppisen ihon hoitoon. Karitevoi sopii käytettäväksi aina vauvasta vaariin. Hyvä on kuitenkin muistaa, että  karitevoita ei suositella luonnonkumiallergikoille.

index+2.jpg

Koska karitevoi on nimensä mukaan voita ja siksi rasvaista. Se imeytyy ihoon hitaasti ja lämpenee notkeaksi levityksen yhteydessä. Se on parhaimmillaan illalla käytettynä jolloin se yön aikana rauhassa imeytyä ihoon. Itse käytän sitä iltasuihkun jälkeen vähän kosteaan ja lämpimään ihoon juuri ennen unten maille siirtymistä.  Karheat kantapäät, halkevat kynsinauhat, talvikuivat kädet, ärtyneet kuivat ihoalueet ja nti F:n vallattomat kuivat kiharat pitävät erityisesti karitesta, joka pehmittää ja rauhoittaa tehokkaasti. Karitevoin ominaistuoksu saattaa vaatia hiukan totuttelua, sillä se saattaa aluksi tuoksahtaa ”oudolle”. Mutta tässä tapauksessa tuoksuun totuttelu kannattaa, ehdottomasti.
Itse kärsin varsin kuivasta psoriasistyyppisestä ihosta ja myös kasvojeni iho on kovin kuiva. Shea WaLe Wild Savanna sopii käytettäväksi hyvin myös kasvojen iholle. Sen tuoksukin on puhditettuna paljon miedompi, kuin puhdistamattoman. Saatan joskus sipaista sitä ihan pienen määrän kasvojen kuivimpiin kohtiin aamullakin suihkun jälkeen. Pienen pieni määrä kosteuttaa mutta ei jätä ihoa liian rasvaiseksi.

index+4.jpg

Musta saippua valmistetaan kookosöljystä ja tuhkasta. Myös se suojaa ja kosteuttaa ihoa hyvin. Sitä käytetään mm. ihon ongelmatilojen, kuten aknen, allergian ja ihokarvojen ajelun aiheuttamien näppylöiden hoidossa.
Parasta mustassa saippuassa on juuri se, että sillä on järjettömän monta käyttötarkoitusta. Sitä voi käyttää:

Ihon puhdistamiseen
Estämään ja lievittämään aknea
Rasvaiselle ihollle
 Ärsyyntyneelle iholle

 Psoriasis – iholle

                                                                 Meikin poistamiseen

                                                                 Pehmentämään ihoa
                                                                      Kuivalle iholle
                                                        Shampoona hilseilevälle päänahalle

                         Se siis sopii niin kasvoille, vartalolle kuin hiustenpesuunkin.
Se myös ehkäisee hajujen syntymistä.
index+3.jpg
Musta saippua imee itseensä kosteutta ilmasta ja vettyy helposti. Siksi se tuleekin säilyttää mieluiten kuivassa paikassa tai suljetussa muovipussissa.

Haluan aina jakaa hyvät käyttökokemukseni ja siksipä juuri arvon nyt yhteistyössä Skin Organicsin kanssa  palan aitoa afrikkalaista mustaa saippuaa. Musta saippua soveltuu erityisen hyvin miehisen ihon hoitoon juuri mm. sen hajujen syntymisen ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Eikö olisikin mukava antaa isälle lahjaksi pala lähes maagista afrikkalaista saippuaa? Nyt siihen saattaa olla oiva tilaisuus.

Arvonnan säännöt
Arvonta alkaa NYT ja päättyy 1.11.2013 klo 23:59.
1 arpa, kun kerrot oletko sinä koskaan kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja jos olet niin mitä ja millaisin kokemuksin?
2 arpaa olemalla blogini virallinen lukija googlen lukijapaneelissa TAI liittymällä sellaiseksi NYT.
3 arpaa jakamalla arvontamainos blogissasi/FB:ssä, linkityksessä voi käyttää allaolevaa kuvaa (linkitäthän jakosi kommenttiisi)

Mainitse kommentissasi monellako arvalla olet mukana. 
Ja jos et seuraa blogiani päivittäin, liitäthän kommenttiisi toimivan sähköpostiosoiteesi. 
5.jpg
Ja sitten vaan hurjasti onnea arvontaan!

yhteisty%C3%B6.jpg

25 kommenttia “Karitevoita ja mustaa saippuaa & luonnonkosmetiikkaa isälle ARVONTA

 1. Yhdellä mukaan. <br />
  En ole kokeillut vaikka aikomusta on kyllä pitkäänkin ollut. <br />
  – Jonna.

 2. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo vuosia, mm. Madaraa ja Dr. Hauschkaa. Tätä mustaa saippuaa en ole kokeillut, vaikka olenkin sitä joskus jossain kaupassa hypistellyt. Kiinnostaa kovasti! <br />
  <br />
  Yhdellä arvalla mukana, ellimuru(at)gmail.com

 3. Onpa jännät palkinnot! Yhdellä arvalla mukana niitä tavoittelemassa. Olen kokeillut mm. kookosöljyä, ja se on todella hyvää ihonhoidossa.<br />
  -Shiva-<br />
  suddenconnection(at)hotmail.com

 4. mukana arvonnassa kahdella arvalla. käytän ite itse tehtyjä karitevoisaippuoita ja olen ollut kyllä tyytyväinen. enkä ole kumiallergikkona saanut mitään sen kummempia oireita.

 5. Ihana arvonta, olisi varmasti kiinnostavaa päästä tätä kokeilemaan. Luonnonkosmetiikka on sinällään ihan tuttua, olen asteittain vaihtamassa tavallisesta kosmetiikasta siihen. Esimerkiksi Weledalla on tuotteita, josta olen tykännyt. <br />
  <br />
  Olen myös lukija, eli kahdella arvalla mukana 🙂

 6. Olen kokeillut aina silloin tällöin. Usein ovat hyviä, mutta vähän turhan hintavia.<br />
  <br />
  T. Salli Salamander yhdellä arvalla

 7. En ole koskaan kokeillut, mutta muutamie kertoja olen netistä katsellut ja harkinnut/tahtonut ostaa testattavaksi. Hinnan takia on jäänyt kuitenkin ostamatta.<br />
  <br />
  Yhdellä arvalla mukana 🙂 [email protected]

 8. Arvalla mukana; olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta yhä enemmän ja enemmän mutta toistaiseksi kokeiluun ovat päässeet vain jotkin Weledan tuotteet (joista pidän paljon) sekä ehdoton luottotuote eli kookosöljy.<br />
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

 9. Kahdella arvalla mukana.<br />
  <br />
  En ole koskaan kokeillut,mutta nämä kaksi kuulostavat miehelle loistavilta: hänelle kun ei erikoisen,erittäin pahan ihottuman takia tahdo löytyä enää normilääkkeistä mitään hyödyllistä :(<br />
  <br />
  [email protected]

 10. kolme arpaa. En oo kovin paljoa luonnonkosmetiikkaa käyttänyt, mutta käytössä on megamahtava-mesiangervovoide, (jota oon ostanu Leviltä, en tiiä saako ees muualta..??) ja se tehoaa kaikkeen: lasten kasvukivut, päänsäryt, niskakivut, kuivat kädet/kantapäät ja kylmiin käsiin/jalkoihin.. Auttaa myös psoriasihottumaan. jne.. tuoksuu kukilta.. :)<br />
  <br />
  Tässäpä sit olisi sitten isille miehisempi vaihtoehto 😉 <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://hipsula.blogspot.fi/2013/11/arvontaa.html&quot; target="_blank">http://hipsula.blogspot.fi/2013/11/arvontaa.html</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *