Sain kunnian laajentaa hiukan reveriiriäni ja blogata tutun ja turvallisen CASA blogikotini ulkopuolella bloPPshopin gueststarina. Aika jänskää. Ihan mistä tahansa en voinut kirjoitellakaan vaan ruoasta, siitä joka pitää miehen jos naisenkin tiellä. Ja koska, Rauharentolaan mahtuu myös ruokaa niin tämähän oli ihan piece of nakki tai tässä tapauksessa tomaatti.
Mutta nyt siis siihen ruokaan, josta kirjoittelin. Mulla on menossa edelleen se 4 viikon mittainen omien mittojen mukaan räätälöity ruokavalio (jee hyvä minä), jonka tavoitteena on terveellisempi ja ehkä myös kevyempi elämä. Mutta se ei ole ruokavalio jos mikään jollei niitä samoja pöperöitä voi tarjota myös koko perheelle. Oman ruokavalioni ehdoton helmi on katkarapu-tomaattikeitto. Helppo ohje ja koko perhe syö siis ainakin meillä.
Katkarapu-tomaattikeitto
2-3 prk tomaattimurskaa mielellään luomua
2-4 porkkanaa
1-2 sipulia
valkosipulia
suolaa
2-3 rkl hunajaa
2 avokadoa
haluamiasi yrttejä ja mausteita
1 pss katkarapuja
Laita tomaattimurskaan kiehumaan porkkanat, sipulit ja valkosipuli. Kun vihannekset ovat kypsiä soseuta keitto. Lisää soseutuksen lopuksi avokadot, hunaja ja mausteet. Lisää katkaravut ja kuumenna keitto nopeasti.
Avokado antaa keittoon paksuutta ja tekee sitä ihanan kermaisen tuntuisen. Hunaja taas taittaa tomaatin kirpeyttä. Mausteilla keittoon saa eri vivahteita aina tulisesta sinne neutraaliin ihan sen mukaan kuinka mausteisesta ruoasta teillä tykätään.
Lautasellinen keittoa riittää mulle mainoisti lounaaksi. Muu perhe nappaa lisukkeeksi palan ruisleipää ja ison lasin kylmää maitoa. Mä taas pitäydyn sitruunaisessa lähdevedessä. Kummallakin tavalla niin maistuvaa.
Kolahtaako keitot?