DIY lintujen ruokinta-automaatti

Viimainen syyspäivä sai stereot pohtimaan kuinka höyheniään pörhistelevät talitintit pärjäävät ulkona kylmässä. Koska emme voi lintuja sisällekään ottaa, päätimme yhdessä askarrella lintujen ruokinta-automaatit, jotta pienillä siivekkäillä ystävillämme olisi edes ruokaa. Kierrätystä, ekoaskartelua parhaimmillaan.

 

DSC_0060.jpg

 

Ruokinta-automaattia varten tarvitaan: wc-paperirullia, makeuttamatonta maapähkinälevitettä, linnunsiemeniä ja narua automaatin sitomista varten. Toki rullan voi myös pujottaa sopivaan puunoksaan ilman mitään naruja.

 

Levitä maapähkinälevite wc-paperirullaan.
 

DSC_0042.jpg

 

 

DSC_0043.jpg

 

Pyöritä rullaa linnunsiemenissä.

DSC_0055.jpg

 

 

DSC_0054.jpg

 

DSC_0051.jpg

 

Pujota naru rullan läpi ja laita pihapuun oksaan roikkumaan.

DSC_0058.jpg

 

DSC_0061.jpg

 

DSC_0057.jpg

 

Note: Lintujen talviruokinnasta saat lisätietoa täältä.

 

Mä pääsen tänään illalla tutustumaan mielenkiintoiseen palveluun, jonka olemassaolosta mulla ei ollut mitään tietoa aiemmin. Mistä oikein on kyse? Se selviää varmaan sullekin tässä lähipäivinä.

Nyt oikein ihanaa keskiviikkopäivää <3.

7 kommenttia “DIY lintujen ruokinta-automaatti

  1. Tosi ihana keksintö! Syöttäisin mieluusti lintuja, mutta lintujen ruokinta on meidän taloyhtiössä kielletty. Näin taitaa olla aika monessa paikassa – lintujen ruoka houkuttaa paikalle rottia valitettavasti. Mummini pihalla on syötetty oravia ja lintuja aina, ne ovatkin tulleet niin kesyiksi, että linnut tulee ottamaan kädestä ruokaa. Oravat tehneet samoin 🙂

    1. Niin se Heidi saattaa olla. Meidänkin mamalasta löytyy kovinkin kesyjä oravia, niitä lapset tykkää katsella ja syötellä.

  2. Meidänkään talonyhtiössä ei saa syöttää lintuja vaikka naapurilla on vieläkin erillinen teline linnuille. Onhan niitä kiva katsella, mutta ne syö meidän ikkunan verkot..just kesällä vaihdettiin uudet 🙂 Kiva idea muuten.

    1. Meillä nämä sijoitettu aivan pihan perälle, kävelytiehen rajoittuvaan pensaikkoon jossa linnut muutenkin viihtyvät. Sieltä niitä voi seurailla sopivalta etäisyydeltä.

  3. Hip hei, tästä ideasta tuli hymy huulille. Kiva idea ja helppo toteuttaa myös lasten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *