DIY vinkki Kotiblogit lehdessä.

Tänään ilmestyi kauppojen ja kioskien lehtihyllyille Kotiblogit -lehden joulunumero, jonka tekemisessä Rauharentolallakin oli ilo olla mukana. Pienen pieni idea yksinkertaiseen jouluiseen kattaukseen. Mutta koska tekstiosuus jäi tällä kertaa kokonaisuudessan  julkaisematta päätinkin julkaista sen teille luettavaksi.

 

DSC_0116%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Luonnonläheisyys ja yksinkertaisuus ovat Rauharentolan joulun avainsanoja. Kierrätysmateriaalista valmistetut yksityiskohdat tuovat joulupöytään aitoa ja uniikkia tunnelmaa ja sen lisäksi niitä on mukava ja helppo toteuttaa.

 

DSC_0129%20rauharentola.jpg

 

Luonnomateriaalit ja rauhalliset värit ovat aina puhutelleet minua. Joulu mielletään usein kimaltavaksi ja kiiltäväksi yltäkylläisyyden juhlaksi mutta meillä ruumis ja sielu lepää maanläheisten värien ja jokseenkin eleettömien koristeiden keskellä. Siksi joulu pukeutuukin Rauharentolassa maanläheisiin sävyihin, joita sitten maustetaan niillä ehkä perinteisilläkin joulun väreillä kuten punaisella ja vihreällä. Muutamat tarkoin valitut koristeet tuovat tunnelmaa vaikka oikea joulun tunnelma syntyykin ensisijaisesti rauhallisesta & kiirreetömästä yhdessäolosta omien rakkaiden kanssa. Hyvästä ruoasta, ihanista tuoksuista ja kynttilänvalosta.

 

DSC_0113%20rauharentola.jpg

 

Joulupöydän lautasliinarenkaat ovat tehty wc-paperirullista ja juuttinaurusta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan näiden lautasliinarenkaiden valmistus menee näin: Wc-paperirulla leikataan n. 3 cm paksuiksi kiekoiksi ja juuttinaru kieritetään liiman avulla kiekon ympärille. Renkaan annetaan kuivua seuraavaan päivään jolloin se on valmis käytettäväksi.

Tässä lautasliinarenkaaseen on yhdistetty pellavalautasliina ja hiukan joulunvihreää kuusenhavujen muodossa. Pellava on yksi suosikki materiaaleistani ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Yksinkertaisesti se on materiaalina vaan niin kaunista, ilmavaa ja rouheaakin. Ja tyylillisesti se sopii juuri Rauharentolan pehmeän yksinkertaiseen sisustustyyliin.

 

DSC_0157%20rauharentola.jpg

 

Kun joulukuusi on tuotu koristamaan kotia, jouluherkut on tehty, joululahjat paketoitu ja joulusiivouksetkin siivoiltu, niin voimme koko perheen voimin rauhassa keskittyä joulun viettoon .

 

Vielä ei olla ihan joulussa mutta fiilistellähän jo saa <3.

 

 

 

 

11 kommenttia “DIY vinkki Kotiblogit lehdessä.

    1. Oih kiitos Jaana. Mä täällä hypähtelen tunnelmasta toiseen, nyt ollaan ihan kauhistuttavissa Halloween tunnelmissa :).

  1. Niin upeat kuvat! &hearts; &hearts; &hearts; Minä olen jo ihan joulufiikiksissä, tälläiset postaukset on ihan parhautta! &hearts;

  2. Tosi kaunis kuva ja ihana idea, taidan tuon kyllä napata meidän joulupöytään jos ei haittaa 😉 Ihana postaus &hearts;

  3. Oi kuinka kauniit kuvat! Pakko kysyä millä kameralla nämä on kuvattu? Itelläni taitaa olla uuden kameran hankinta edessä…

    1. Oi kiitos &hearts;. Kuvat on mulle haasteellisia ja siksi olen erityisen otettu, kun niitä ihastellaan. Mulla on käytössä Nikonin ihan perusjärkkäri. Sekin taipuu moneen, täytyy vaan vähän uskaltaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *