Pukeutumisneuvojalla (sis. pukeutumisopas arvonnan)

Eilen aamupäivällä hyppäsin bussiin ja suuntasin kohti Helsinkiä tapaamaan pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppää. Aamukriisin keskellä en ollut  varma oliko tummansiniset stretchfarkut ollenkaan  hyvä valinta päivän vaatteeksi ja olinkin hyvin lähellä vaihtaa ne lennossa johonkin aivan muuhun. Myöhemmin päivällä sain kuitenkin kuulla, että farkut olivat nappivalinta vartalotyypilleni A. A-vartalotyyppi on siis  se päärynänmallinen, eli paino piste on takapuolessa ja lantiossa. Perussääntö A-vartalotyypin pukeutumisessa on yksinkertainen ja hyvin istuva ala-osa ja runsaasti kuviota, värejä, koruja, huiveja, olkatoppauksia ym. ylävartaloon. Kuten jo tiesinkin voin unohtaa lantiofarkut, ja ne isot taskut varsinkin sivusaumasta lähtevät. Ne kaikki vain korostavat lantion leveyttä entisestään. A-vartalotyypillisenä piirteenä myös munkin polvet on melko voimakkaat ja siksi hameen- tai mekonhelman tulisi ylettyä vähintään polveen asti.

 

DSC_0241%20rauharentola.jpg

 

Ja koska myös värillä on väliä, teki Kikka pikaisen värikartoituksen mulle sopivista väreistä. Ja yllättävää kyllä mulle suosiollisimmat värit löytyvät talven kylmistä väreistä. Talvi-ihminen on ns. lumikki eli iho on maidonvaalea tai hiukan oliiviin kääntyvä kuten mulla. Hiukset ovat luonnostaan tummat, jopa mustat. Silmät ovat siniset tai ruskeat. Talven värimaailma koostuu voimakkaista väreistä tummaa violettiä, vihreää, fuksiaa ja vadelmanpunaista. Talvi taitaa olla ainut, jonka värikartasta löytyy musta. Eli se mitä paljon käytetään ja luullaan yleisesti sopivan monelle onkin harhaa. Sillä pieni googletus kertoo, että meistä suomalaisista vain harva on väritykseltään talvi. Hymähdin tyytyväisyydestä, onneksi se löytyi mun värikartasta vaikka väriä pukeutumiseen onkin saatava on mustaan silti helppo turvautua.

 

DSC_0247%20rauharentola.jpg

 

DSC_0256%20rauharentola.jpg

 

DSC_0255%20rauharentola.jpg

 

Mitä mä sitten opin reilun kaksituntisen sessiomme aikana? Makkarat saa piiloon muotoilevilla alusvaatteilla. Kapeaa vyötäröä pitää korostaa eikä verhota sitä liian löysään yläosaan, joka saa vaatetuksen näyttämään joukkueteltalta. Venepääntie, holkkihihat, rypytykset ja helma ylipolven. Siinä mulle suotuisia juttuja. Ja muistattekos mistä uudesta hankinnastani nuo kaikki löytyy? No me&i:n fantastic boatneck dressistä tietenkin.

Sen sijaan, että  mä käyttäisin jatkossa energiaani siihen, että toivoisin olevavani useamman kilon hoikempi  tai ihan toisen muotoinen, mä päätin yrittää vaatteiden ja värien avulla tasapainottaa vartaloani, luoda illuusioita ja ennnenkaikkea yrittää olla tyytyväisenä sitä mitä mulla on. Hyväksyä itseni, vetää vatsan sisään, suoristaa selän ja hymyillä. 

 

Mikäli sä nyt kiinnostuit selvittämään oman vartalotyyppisi ja sille suosioillisen pukeutumisen niin hyvään alkuun pääset tällä Kikka Sepän teoksella: Löydä oma tyylisi Jokanaisen pukeutumisopas. Kirjan kustannuksesta vastaa Minerva ja kuvat kirjaan on ottanut Asta Karell.

 

L%C3%B6yd%C3%A4_oma_tyylisi_Etukansi_240

 

Mä sain muuten arvottavakseni teidän lukijoiden kesken yhden pukeutumisopaan. Kommentoi tähän postaukseen kuvailemalla muutamalla sanalla omaa pukeutumistyyliäsi, tai vaihtoehtoisesti anna palautetta mun sovittamistani vaatteista ja olet mukana arvonnassa.  Lisäarvan saat, kun käyt tykkäämässä kirjan Facebooksivusta ja kolmannen arvan, kun tykkäät myös Rauharentolan Facebook sivusta. Ja koska tänään paistaa aurinko niin neljännen arvan saat jakamalla tämän postauksen linkin joko blogissasi tai somessa. Arvonta alkaa nyt ja päättyy 28.2.2015 klo.23.59.  Ilmoita kommentissasi, monellako arvalla olet mukana arvonnassa.

 

Onnea arvontaan jokaiselle tasapuolisesti.

 

Postaus toteutettu yhteistyössä Dress you up /Kikka Seppä kanssa.

 

34 kommenttia “Pukeutumisneuvojalla (sis. pukeutumisopas arvonnan)

 1. Neljällä arvalla mukana. En varmastikaan ole väreiltäni talvi, mutta silti kaappi pursuaa mustaa… Tuo musta-valkoinen mekko näyttää tosi hyvälle!

 2. Neljällä arvalla mukana 🙂 Itse olen aika hukassa mikä minun tyylini on. Töissä esim. käytän aina farkkuja ja paljolti neuleita ja välillä se tuntuu hirveän tylsältä. Olen tosi huono yhdistelemään mitään asusteita. Kotona päällä on kaapin mukavimmat vaatteet eli kollarit ja lököpaita. Pari ylimääräistä kiloa on täälläkin ja ne olisi mukava oppia piilottamaan 🙂

 3. Kolmella arvalla mukana. Tällä hetkellä tyylini on aivan hakusessa, mutta pääasiassa pukeudun melko klassisesti ja mahdollisimman mukaviin vaatteisiin.

 4. Kolmella arvalla mukana!<br />
  Itseänikin kiinnostaisi käydä pukeutumisneuvojalla, mutta ennen kaikkea värianalyysi on se, johon varmasti jossain vaiheessa aion mennä :). Oma &quot;tyylini&quot; (voiko puhua tyylistä, kun ei oikeastaan ole mitään tyyliä 😀 ) on melko simppeli ja ajoittain myös klassinenkin – suosin farkkuja, istuvia neuleita, näin talvella käytän paljon myös pitkiä neuletakkeja, kauluspaitoja käytän säännöllisesti, kesäisin kynähameita.. Värimaailma on tylsästi musta-valko-harmaa satunnaisella ripauksessa vaaleansinistä ja beigeä :).

 5. kolmella arvalla mukana.<br />
  <br />
  Itselläni ei ole oikein mitään tyyliä. Pidän vaatteita mitkä ovat minusta mukavat päällä, vaikka eivät pakolla ole minun vartalolle käypäset. Kaipaisin apua siihen miten olisi hyvä pukeutua oman vartalon tyypin mukaan ja siihen yhdistää omat mieltymykset värien yms. muiden suhteen. 🙂

 6. Neljällä arvalla mukana!<br />
  Pukeutumisneuvoja kiinnostaisi kovasti. <br />
  Omaa tyyliäni kuvaisin ehkä sanoilla sekava, mielialasta riippuvainen ja retro-vintagekas ;)<br />
  Kivoja vaatteita olet sovittanut. Etenkin housut näyttävät mukavilta.

 7. Neljällä arvalla mukana!<br />
  Kiinnostaisi kovasti tuo pukeutumisneuvoja, olen aina halunnut käydä sellaisella.<br />
  Omaa tyyliäni kuvaisin ehkä sekava, mielialasta riippuvainen ja retro-vintagekas ;)<br />
  Kivoja vaatteita olet sovittanut, etenkin nuo housut näyttävät mukavilta :)<br />
  <br />
  (toivottavasti kommentti ei tule kahdesti, tietokoneen kanssa ollut ongelmia)

 8. Yhdellä arvalla mukana! <br />
  <br />
  Pukeutumisneuvoja olisi kiva kokemus! Raskaus ja imetysvaiheen jälkeen olisi kiva päivittää vaatteita normaaleiksi 🙂

 9. Pidän jakuista yli kaiken. Käytän niitä housujen, farkkujen, hameiden ja leninkien kanssa. Nyt olo ja tyyli on hiukan hukassa koska olen lihonut 10 kiloa. Kun sais itseään niskasta kiinni vaikka voisihan sitä kuten sanoit, vetää vatsa sisään ja oikaista selän suoraksi ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on.<br />
  Kolmella arvalla mukana.

 10. Yhdellä arvalla mukana. Farkut ja muuta tavallista on joka päivä päällä, möhömahan mahdollisimman hyvin peittäviä kaapuja. Voi kun pääsis joskus ammattilaisen kanssa etsimään itselleni sopivia vaatteita.

 11. Tällä hetkellä hoitovapaalla mahdollisimman mukava ja rento. Töissä ollessa ajaton, selkeä. Lempivärejä sininen, turkoosi, musta ja pinkki. Osallistun yhdellä arvalla.

 12. Yhdellä arvalla mukana. En varmaan uskaltaisi itse mennä pukeutumisneuvojalle, sitä varmaan käyttää ammattilaisen mielestä &quot;väärän&quot; värisiä vaatteita.Farkut ja joku kiva yläosa on yleinen valintani.

 13. Kahdella arvalla mukaan! Tuo opus tulisi niin tarpeeseen…<br />
  Pidin kovasti toisen kuvan asustasi! Ihanat pöksyt ja pirteä paita!

 14. Käytän paljon mekkoja ja sukkahousuja 🙂 Housuja en oo käyttäny pitkään aikaan. Maanläheisiä värejä suosin<br />
  <br />
  Yhdellä mukana arvontaan

 15. Oma pukeutumistyylini on aika tylsä jos suoraan sanoo. Pomminvarmat farkut ja yleensä musta yläosa… Nyt koetan piristää ilmettä ja ostinkin punaiset farkut sekä harmaita ja valkoisia paitoja plus kivan värikkään huivin.;) ois kiva voittaa kirja! <br />
  Olen fb-sivusi tykkääjä.

 16. Yhdellä mukana kun en nyt ennätä katsoa noita muita lisäarvan tuottajia….<br />
  Kapeat mustat housut tai farkut alaosassa. Tunika yläosassa. Siinä semmoinen perussetti. Vaihtelua kyllä kaipaisin…

 17. Yhdellä mukana. Tyylini on klassinen tai casual, riippuu tilanteesta. Pidän väristä ja mustaa käytän vain talvella…

 18. Mäkin niin haluaisin pukeutumisneuvojalle! Oma tyylini vaihtelee, vaatekaappini sisältö on helposti yhdisteltävissä ja sekaan mahtuu muutamia kausittaisia trendikappaleita. Välillä kyllä tuntuu, että pieni tyyliopastus olisi tarpeen!

 19. Tyylini on vähän kaikenlaista, eikä monet kotiäiti-vuodet ole parantanut asiaa. Koetan kyllä samaa muotojeni kanssa, ei murehtimista vaan mukavia vaatteita! Yksi arpa.

 20. Oma tyyli? Hukassa, huomasin juuri eilen töihin mennessä, että kaikki päällusvaatteet ovat moestenosastolta. Naisten vaatteet jäävät lyhyeksi hihoista, lahkeista jne<br />
  3arvalla mukana

 21. Minä kuulun noihin epätyypillisiin talviin, vaikka kesää rakastan. Olen myös onnellinen siitä, että värikarttaani kuuluu tuo musta, jonka värisiä on 90% vaatteistani. Väriä elämään olisi kyllä kiva saada, rohkeus vaan puuttuu. Tyylini lienee jämähtänyt siihen parikymppieen, eli farkut ja trikoopaita.. ja sitten se kaiken peittävä kaapu ;D

 22. Kivannäköiset vaatteet kyllä. Rennonnäköiset mutta tyylikkäät vaatteet. Oma vaatekaappini sisältää klassista musta-valkoista. Olen 4 arvalla mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *