Diaper grass = vaipparuohoa

Törmäsin jo joitakin viikkoja sitten ideaan, jossa pääsiäisruoho oli istettu vaippaan tai oikeammin siihen vedellä kostettuun vaipansisusmössöön (vaipan sisuksessa käytettävään vanuun). Joko sä olet kuullut tästä tai jopa kokeillut sitä? Mä innostun aina näistä uusista ehkä vähän aluksi hölmöltä tuntuvista ideoista, joten olihan tämäkin testattava.

 

DSC_0278%20rauharentola.jpg

 

Ja näin homma toimii. Kostuta vaippa vedellä. Yhdestä vaipasta saat kasvualustan useampaankin astiaan sillä sisusvanu turpoaa kastellessa moninkertaiseksi. Leikkaa vaipan pinta saksilla auki ja laita hyytelömäiseksi muuttunutta sisusvanua istutusastioihin. Ripottele rairuohon siemenet vanumössön päälle. Mä kostutin vielä siemeniä kevyesti suihkepullolla. Ja sitten vaan odotellaan itämisen ihmettä.

 

DSC_0273%20rauharentola.jpg

 

Sisusvanu kasvualusta pysyy sopivan kosteana pidempään kuin multa, ja valkoinen kasvualusta on oikeastaan aika hauskan näköinen tuollaisessa läpinäkyvässä astiassa.

 

DSC_0270%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mitä veikkaatte, alkaako rairuoho kasvamaan vai ei?

 

Lumenvalkoista maanantaita <3.

Satu / Rauharentola - -

7 kommenttia “Diaper grass = vaipparuohoa

  1. Veikkaan että kasvaa, ja luulen että hyvin kasvaakin juuri tuon kosteuden takia 🙂 Itse olen käyttänyt kasvualustana pelkkää talouspaprua jo monta vuotta 🙂 Mulla taitaa olla yks vaippa tuolla kaapissa, pitääpä kokeilla, kun siemeniäkin jäi yli 🙂

    1. Jännityksellä odotan miten tässä käy. Olen saanut muutamia kommentteja onnistuneista kokeiluista eli periaatteessa pitäisi siis olla mahdollista onnistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *