Mansikka-kookos Brita

Sunnuntain sade ei latistanut tunnelmaa, vaan meidän perheen tyttöjen yhteissynttärit sujuivat varsin mukavissa merkeissä. Ainoa asia, jota se saattoi hieman latistaa oli mansikka-kookos Britan pohja, jonka olin jo tehdä uusiksi mutta ”leikkaa, limaa, askartele” tyylillä siitä sai kuitenkin yllättävän hyvän.

Kakku sai osakseen paljon kehuja (joista minä leipurina olin tietenkin varsin otettu) ja reseptitoiveita, joten tässäpä tulee. Alkuperäinen ohje löytyi niinkin eksoottisesta paikasta kuin Yhteishyvä lehden ruokalehdestä. Toki ohjeta oli hiukan pakko säveltää ja laitankin tähän reseptiin sulkuihin ne omat lisäykseni ja muutokseni.

 

DSC_0285.jpg

 

Mansikka-kookosbritakakku

125g margariinia (voita)

1dl sokeria

2 keltuaista

1 1/2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

*

Marenki

2 valkuaista

1 1/2dl sokeria

*

Täyte

2dl kuohukermaa

1 prk maitorahkaa (kermarahkaa)

1/2dl kookoshiutaleita

1/2dl sokeria

(2tl vaniljasokeria)

1/2l mansikoita

*

Pinnalle

tomusokeria

 

DSC_0286.jpg

 

Taikinapohja-marenki kombia paistellaan pellillä 175-asteissa uunissa n. 20-25 min, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä.  Kakku kootaan kahdesta levystä, jonka väliin laitetaan täyte sekä mansikoita. Yksityiskohtaisemman ohjeen kuvineen löydät siis kesäkuun Yhteishyvä Ruoka -lehdestä.

 

Makeaa maanantaita <3.

 

Muistakaahan käydä osallistumassa ihanaan KG Design fasett kynttilälyhty arvontaan. Klik klik sivupalkista vaan.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *