Comb by Jaanus Orgusaar

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Mä törmäsin tähän hyllyyn ensimmäisen kerran vuosi sitten Tallinnan matkalla Sokos Hotel  Estoriassa ja hylly piirtyi mieleeni varsin tarkasti. Tänä vuonna Habitaressa en vain enää voinut kulkea ohi. Tiesin heti mihin se meillä sijoitettaisiin ja minun oli vain saatava sellainen. Kysymyksessä on eestiläisen suunnittelijan Jaanus Orgusaaren suunnittelema Comb hylly.

 

DSC_0362%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0387%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0371%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Suunnittelija Jaanus Orgusaar tietää tarkalleen kuinka muuttaa kuvitteellinen huonekaluksi. Hänen hyllykokoelmansa koostuu epätavallisista muodoista, yksityiskohtaisesta ammattitaidosta, ja suuntaa  näyttävästä suunnittelusta. Futuristinen ja kolmiulotteinen hylly on uskomaton taideteos jo sellaisenaan.

 

Koivuvanerista valmistettu hylly on kevyen näköinen ja korkeassa tilassa, kuten meillä se pehmentää kovaa seinäpintaa kummasti. Me päädyimme nostamaan hyllyn ylös, jolloin hyllyn funktio on enemmän taideteoksellinen vaikka toki sitä voidaan myös käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa. Samalla hylly katkaisee kovin massiivista korkeaa seinäpinta-alaa sopivasti.  Normaalissa huonekorkeudessa mahdollisimman lähelle lattianrajaa sijoitettu hylly antaisi huoneelle taas ihan toisenlaisen ilmeen.

 

DSC_0364%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0414%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mä löysin Jaanus Orgusaarelta myös mahtavan valaisimen, joka sopisi olohuoneemme korkeimpaan kohtaan loistavasti. Vielä pitää hiukan makustella ajatusta näyttävästä kattovalaisimesta, nykyiset kun ovat tyyliltään enemmän sellaiset hyvin maisemoidut.

 

P.S. Sokos Hotel Estoriassa on esillä paljon eestiläistä designia, kannattaa ehdottomasti pitää silmät auki siellä vieraillessaan.

 

Millaisia fiiliksiä tämä hylly sinussa herättää?

 

 

 

Osayhteistyössä: Borealis by jaanusorguraar.com

6 kommenttia “Comb by Jaanus Orgusaar

  1. Oi siinä se nyt on! Ja on niin upea! Miten mulle jäi sellainen mielikuva että olisit ollut hankkimassa mustaa hyllyä. Itsekin olen tuota valkoista vielä miettinyt, on se vaan niin taideteos.

    1. Siinä se nyt on ♥. Harmittaa vaan, kun tänään oli jotenkin niin synkkä päivä niin kuvat jäi vähän tummiksi. Katselin ensin sitä mustaa miniä mutta päädyin sitten kuitenkin S kokoon ja se olisi ollut jotenkin liian hallitseva mustana ja niinpä päädyin varmaan valkoiseen. Kaunis se on.

    1. Meidän Comb on kokoa S. Seinään kiinnitettiin koukut joiden varaan hylly nostettiin hyllyn metallirenkaista. Kiinnitys ei sinäänsä ollut monimutkaista. Meillä on haasteensa aiheutti korkeus, johon hylly sijoitettiin.

    2. Toivottavasti tuosta oli siihen apua. Mikäli normaali huonekorkeuteen halutaan ei niin massiivinen hylly, niin koko mini on oikea valinta. Jos taas huonekorkeus on normaalia korkeampi tai halutaan normaaliin huonekorkeuteen massiivisempaa hyllyä on valinta sillloin ehdottomasti S tai jopa M.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *