DIY betonijakkara betonipastalla

Kolahtaako betoni? Entäpä oletko kuullut jo betonipastasta? Ehkäpä et, sillä en minäkään ollut ennenkuin törmäsin siihen Creativ Companyn verkkokaupassa. Betonipasta on vesipohjainen erikoismaali, jolla saat betonimaisen pinnan erittäin helposti ilman sitä betoninvalamiseen liittyvää sotkua. Yrityksen sivuilta löytyy muutamia hauskoja ideoita pastan käyttöön sekä yksityiskohtaiset ohjeet eri työvaiheista. Betonipastalla saat aikaan betonimaista pintaa ilman, sitä betoniesineille ja -huonekaluille tyypillistä painavuutta. Aika huikeaa eikö totta?

 

DSC_0093%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mä lähdin työstämään betonipastalla jo kaatopaikkatuomion saanutta puujakkaraa. Hioin jakkaran pinnan karheaksi ja pyyhin pölyn pois, jonka jälkeen levitin betonipastaa pensselillä ohuen kerroksen ja annoin kuivua kunnolla. Oikeastaan tuo rauhassa kuivuminen olikin tämän projektin haasteellisin vaihe. Kuten ensimmäinen kerros betonipastaa oli kuivunut levitin toisen hiukan runsaamman kerroksen pastaa veistä apunani käyttäen. Kun jakkaran pinta oli puolikuiva töpöttelin pinnan pakkauksen mukana tulleella sienellä ja annoin taas kuivua kunnolla.

 

DSC_0079%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0080%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Kun pinta oli kokonaan kuivunut, hioin sen hiekkapaperilla tasaiseksi ja imuroin pölyn pois. Pakkauksessa tulee betonipastan ja sienten mukana myös kahta eriväristä “lasitetta” joilla pinta viimeistellään. Tummempaa lasitetta ensin ja päälle vaaleaa varjostusten aikaansaamiseksi.

 

DSC_0095%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0097%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Uskaltaudutko kokeilemaan?

 

 

(Yhteistyössä: Creativ Company)

 

22 kommenttia “DIY betonijakkara betonipastalla

  1. Moikka Janina. Tuohon jakkaraan kului aikalailla 1/4 pasta purkista. Purkillisella saattaisi hyvinkin onnistua sohvapöydän kannen käsittely ellei sohvapöytä ole ihan valtava.

 1. Ai vähänkö hieno idea! Tuolla pastalla olisi kiva päällystää vaikkapa terassilla oleva jakkarani. 🙂

 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta! minä en ole betoniaskarteluihin lähtenyt kun se vaikuttaa niin sotkuiselta puuhalta! 🙂

  1. Pinnan karkeus riippuu siitä kuinka sileäksi sen haluaa hioa. Mä hioin tämän jakkaran pinnan melko sileäksi, ja lasite vielä pehmentää pintaa lisää. Vähemmällä hiomisella saa toki rouheampaa ja röpelöisempää pintaa.

 3. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tämä pasta! Mitenköhän tuon peseminen? Haluaisin käsitellä meidän wc:n allastason betoniseksi ja pohdin, että toimisiko tämä siihen tarkoitukseen.

  1. Moikka Essi, tuohon pesemiseen en valitettavasti osaa vastata. Kevyen pyyhkimisen se ainakin kestää mutta koska kysymyksessä on askartelupasta niin saattaa olla, että oikein peseminen ei ole tämän tuotteen juttu.

 4. Voi vitsi, jakkaran tuunaus tähän tyyliin olikin tosi kiva idea! <br />
  Essille kommentti, että todennäköisesti kun lakkaat vaikka Kiva-kalustelakalla niin tulee kestävä. Ainakin keittiön välitiloja on erilaisten pinnoitusten jälkeen tuolla lakalla saatu toimiviksi ja pyyhkimistä kestäviksi.

 5. Olisin kysynyt kommentteja liittyen tuon betonipastan kestämiseen. Onko tullut jotakin lohkeamia tms kun maali on ollut nyt useamman kuukauden käytössä?

  1. Hyvin on kestänyt, ei ole tullut lohkeamia ollenkaan. Luulenpa, että tämä koska tein mahdollisimman ohuet ja tasaiset kerrokset joiden annoin kuivua kunnolla. Lisäksi hioin pinnan vielä tasaiseksi ennen pintakäsittelyä. Itse asiassa maalasin pinnoitteen jokin aika sitten liitutaulumaalilla ja myös se on pysynyt pinnoitteen päällä hyvin ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *