Terassin huoltokäsittely Teknos WOODEX Wood Oil:lla

Yhteistyössä: Teknos

Ihanaa, että ilmat taas vihdoin lämpenivät ja pääsimme viimeisteilemään viimein terassin. Tällä kertaa käsittelyn yhteydessä päätimme muuttaa terassinsävyä sointumaan muuhun pihan väritykseen ja jatkamaan sisätilojen värimaailmaa ulos asti. Näin ollen terassi sai kauniin kelonharmaan sävyn. Terassin huolto toteutettiin yhteistyössä Teknoksen kanssa, saamiemme maalineuvonnan ohjeiden mukaan.

 

DSC_0449%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Pinnasta poistettiin irtonainen aines, lika ja pöly.

Käsiteltävät pinnat pestiin RENSA TERRACE terassipesuaineella.

 

DSC_0364%20rauharentola.jpg

 

Pesun jälkeen pinnat huuhdeltiin huolellisesti vedellä ja niiden annettiin kuivua.

 

DSC_0373%20rauharentola.jpg

 

Huoltokäsittely tehtiin WOODEX WOOD OIL Puuöljyllä.

 

DSC_0387%20rauharentola.jpg

 

Purkin sisältö sekoitettiin hyvin ennen levitystä.

Sävytettyä tuotetta on sekoitettava tarvittaessa myös käytön aikana. WOODEX WOOD OIL levitetään siveltimellä, sienellä tai ruiskulla. Sopiva suurpaineruiskusuutin on 0,013 – 0,017″. Me käytimme varrellista sivellintä, jolla levitys onnistui varsin nopeasti ja tasaisesti.

 

DSC_0379%20rauharentola.jpg

 

Puuöljyä voidaan ohentaa 10 – 30 % imeytymisen parantamiseksi. Käsittely uusitaan puun laadusta riippuen kunnes pinta ei enää ime. Mahdollinen imeytymätön öljy pyyhitään pois rätillä noin 5-10 minuutin kuluttua levityksestä. Meidän terassi on pinta-alaltaan n.52,5 m2 ja ohennettuna riittoisuus oli sen verran hyvä, että 10L puuöljyä riitti vielä Olo-Onnelan pienen terassin ja pehmustelaatikon käsittelyyn.

Öljytessä terassia käsitteltiin koko lauta päästä päähän yhtä jaksoisesti. Näin välttettiin päällekkäisten sivelyjen kohdalle jäävät tummat jatkokset. Öljy kannattaa levittää aina puunsyiden mukaisesti.

 

DSC_0381%20rauharentola.jpg

 

Koska olemme tänä keväänä poistaneet terassin reunoilta runsaasti kasvillisuutta terassinsivut olivat selkeästi muuta terassia vaaleammat. Nämä vaaleat kohdat käsittelimme kahteen kertaan, kun muulle terassille, joka on jo ennestään käsitelty, riitti yhden kerran käsittely. Huoltokäsittely tehdään meillä joka kesä. Ainakin meillä vuoden vanha väri oli jo todella haalistunut ja selkeästi auringonpolttama.  Kaunis läpikuultava harmaa oli meidän mielestämme hyvä ja sellaisena terassi nyt komeilee.

 

DSC_0398%20rauharentola.jpg

 

DSC_0400%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0402%20%282%29.jpg

 

DSC_0429%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0426%20rauharentola.jpg

 

DSC_0433%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Onko teillä öljyttäviä terasseja ja/tai kaiteita? Tehdäänkö työ perinteisesti pensselillä vai rohkeasti ruiskulla?

 

P.S. Palataan myöhemmin L:n mallisen terassimme toiseen päähän, jossa sijaitsee ruokailuryhmä. Sekä pitään sivuun, jossa  mm. majailee riippumatto, jota leikkisästi myös riitamatoksi kutsutaan.
 

 

Ihanaa alkanutta viikkoa ja auringonpaistetta päivääsi.

 

 

 

 

4 kommenttia “Terassin huoltokäsittely Teknos WOODEX Wood Oil:lla

  1. Hyvältä näyttää! Puu on siitä ihana materiaali että sitä voi uudistaa lähes loputtomasti, teillekin tuli todella freesi lookki terassiin. 🙂 Ihanat terassisisustukset muuten ♥

  2. Ihana lopputulos! 🙂 Harmi kun meillä mies ei lämmennyt ajatukseen tumman sävyisestä terassista! 😉

    1. Kiitos Paula. Kyllä meilläkin"pohjatyötä" piti tehdä jonkin aikaa. Mutta lopputulokseen oltiinkin sitten molemmat erittäin tyytyväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *