Huonekalujen suojaus sisällä ja ulkona

Postaus on toteutettu yhteistyössä Maston Oy:n kanssa.

Vaikka huonekalujen käsittely suoja-aineella kannattaakin tehdä erityisesti uusille huonekalulle ja ehdottomasti vaaleille tekstiileille, niin myös vanhat huonekalut ja vaaleat sisustustekstiilit saavat pidemmän käyttöiän suojauksen ansiosta. Suojatut tekstiilit onkin sitten helpompi pitää puhtaina. Lika lähtee suojatun kalusteen pinnasta pyyhkäisemällä ja kuivuneetkin tahrat kostealla liinalla. AIkaisemmin pohdin miten valkoisen nojatuolin tulee meillä käymään ja siksi käsittelinkin sen Maston Tekstiilisuoja sprayllä. Se muodostaa käsiteltävän huonekalun tai teksitiilin pintaan näkymättömän suojan likaantumista ja kastumista vastaan. Sopii kaikille nahka- ja kangaslaaduille sekä niiden lisäksi liikunta- ja harrastusasujen teknisille materiaaleille.

 

DSC_0271%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Käsittely on on varsin helppo toteuttaa. Pulloa ravistetaan ja sumutetaan tasaisesti kuivalle pinnalle n. 20 cm etäisyydeltä. Ahkeralle spraymaalien käyttäjälle tämä on varsin tuttua puuhaa. Huonekalu on käyttövalmis pinnan kuivuttua, jolloin käsittelyn voi uusia tarvittaessa.

 

DSC_0277%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ulkotekstiileille on olemassa oma suoja-aineensa ja niinpä minä sitten suhauttelin myös terassin tekstiilit Maston HOBBYmix ulkotekstiilien suoja-aineella. Käyttö on edellisen tapaan varsin vaivatonta ja näin myös ulkotekstiilit saavat suojan likaantumista vastaan muuttamatta materiaalin ulkonäköä tai ominaisuuksia, jotka se on valmistettaessa saanut.

 

DSC_0282%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tekstiilituotteiden perheeseen kuuluu myös Hajusyöppö spray, joka ainakin meillä poisti vanhasta nojatuolista vuosien saatossa syntyneen tunkkaisen hajun. Sen lisäksi, että se  raikasti tuolia se desinfioi sen ja estää jatkossa bakteerien ja mikrobien kasvua. Mä olin jo luopua koko tuolista mutta tämän käsittelyn jälkeen se saa ainakin toistaiseksi jäädä.

 

DSC_0269%20rauharentola.jpg

 

Oletko sinä suojannut tekstiilisi?

 

 

 

Yhteistyössä:

maston.jpg

 

2 kommenttia “Huonekalujen suojaus sisällä ja ulkona

  1. Kiitti vinkistä! Olen käyttänyt yhtä toista suoja-ainetta ja mielestäni sen sumuttaminen on hivenen työlästä. Luulen, että tämän käyttö on helpompaa. Täytyykin testailla noita suoja-aineita, ko. merkin suhumaalit onkin jo tuttuja:))

    1. Olepa hyvä Kati. Suhumaalien käyttäjälle tämän käsittelyn pitäisi olla helppoa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *