Kun puusta tuli kiveä ja muita höpö höpö juttuja

Tiistaina käväisin pitkästä aikaa Kierrätyskeskuksessa vähän kurkkimassa josko sieltä olisi löytynyt sopivaa baarijakkaraa meidän keittiöön. Sellaista, jossa voisi istahtaa lieden ääreen lettuja paistellessaan. Vaan eipä sopivan yksinkertaista jakkaraa löytynyt mutta paljon muuta mukaan tarttui kuitenkin. Vallillan valkoinen Makeba valoverho, Marimekon Kaivo vuodevaatteita, puinen kotijuusto -muotti (tähän asti olen tehnyt juuston siivilään), veljelle kasa Sarvis astioita ja sitten tämä. Puinen kerrosvati, ajan kellastama ja muutoinkin aika reppana. Mulla on kuitenkin tapana katsoa esineiden taakse, eli siis sitä miltä ne näyttävät vaan mitä niistä voisi tulla. Ja niinpä tämä muutaman euron kerrosvati lähti myös mukaani.

 

Collage%20rauharentola.jpg

 

Mun oli tarkoitus hiomisen jälkeen käsitellä se vaan valkoiseksi sävytetyllä vahalla ja niin itseasiassa teinkin muta lopputulos oli himpan verran liian romanttinen ja oli keksittävä tilanteen korjaava ratkaisu. Pienen tuumailun jälkeen hain kaapista mustaa lakkamaalia ja  päässäni ex tempore ratkaisu, jota en ehkä uskalla lähteä suosittelemaan kenellekään, ja joka saa kaikkien maaliasiantuntijoiden niskakarvat nousemaan pystyyn. Sudin kuivalla pensselillä mustaa maalia epätasaisesti vaha pinnan päälle (ei se olisi siihen tasaisesti tarttunutkaan), jonka tuloksena puupinta näyttikin yht’äkkiä kovin kivimäiseltä ja romanttisuus oli tipotiessään.

 

DSC_0367%20%282%29.jpg

 

DSC_0369%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0361%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Onko Kierrätyskeskukset sulle tuttuja paikkoja ja millaisia löytöjä olet tehnyt?

 

Tiesitkö muuten, että eläkeläiset saavat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksissa -10% alen ostoksistaan?
(Opisikelijoilla ale on -20%)

Nimimerkillä äidin kanssa ostoksilla

8 kommenttia “Kun puusta tuli kiveä ja muita höpö höpö juttuja

 1. Heh, tuo tuttu tarina että jotain lähdetään hakemaan, ja jotain aivan muuta tarttuu matkaan ( : Upiasti onnistuit projektissa. Voisi luulla että tuo on metallista tehty.

 2. Ai sitä sattuu muillekin ;). Jos tilaa olisi enemmän niin olisihan sieltä löytynyt monta muutakin mukavaa projektinalkua. Kiitos ♥. Mä olen lopputulokseen varsin tyytyväinen.

 3. missä päin suomea kierrätyskeskuksissa eläkeläiset saa 10 prossan alen ostoksista–Itse asun Tampereella- enkä oo ikinä kuullut mistään eläkeläisten alesta

 4. missäpäin SUOMEA ELÄKELÄISET SAA 10 PROSENTIN ALEN KIERRÄTYSKESKUKSISSA-? ei Tampereella ainakaan?

 5. Ihan älyttömän magee tuli! Mä käyn harvoin Kierrätyskeskuksessa, mutta viimeksi ostin heidän osastoltaan Kaapelitehtaan kierrätysmessuilta (en muista tapahtuman virallista nimeä) pitsejä ja farkkujen taskuja (haman) tulevaisuuden ompeluprojekteihin ja sitten vanhoja kiiltokuvia ja muuta pikkusälää korttiaskarteluja varten.<br />
  <br />
  Isommat löydöt olen tehnyt SPR:n Kontti-myymälästä, vaikka olenkin lahjoittanut sinne enemmän kamaa kuin ostanut. Meidän suuntaan avattiin juuri uusi Kontti ja veinkin sinne toissa viikolla kaksi peräkontillista kodin tavaraa ja lasten kirjoista ne, joita en välitä säilyttää. <br />
  <br />
  Kiitos tuosta alennustiedosta, tämä eläkeläinen katselee Kierrätyskeskuksen tarjontaa seuraavalla kerralla uusin silmin. Tosin olen ollut jo pitkään hyvin harkitsevainen ylipäätään minkään ostamisen suhteen ja luopunut paljon enemmästä kuin hankkinut tilalle. Toissapäivänä Tori.fi:stä löytynyt ostaja haki suurimman osan kirjoistani, joista vielä kymmenkunta vuotta sitten en olisi ikimaailmassa kuvitellut voivani luopua 🙂

  1. Kiitos Tuula &hearts;. Mullakin on jo jonkin aikaa ollut itseni kanssa sopimus siitä, että jos hankin jotain uutta luovun jostain vanhasta. Näin säilyy balanssi. Askartelupuolen kävin myös tarkasti läpi mutta mitään mielenkiintoista ei sieltä mukaan tarttunut. Sen sijaan ihania 50-luvun lipastoja olisi ollut tarjolla useampikin. Kierrätyskeskukset ja Kontit on tervetullut vaihtoehto jo usein ryöstöhintaisille nettikirppiksille. Kunpa ihmiset näitä käyttäisivätkin ketjun molemmissa päissä. Onneksi nykytrendi sisustuksessakin suosii taas kierrättämistä. Eletty elämä saa taas näkyä ja hyvä niin. Ale oli mullekin uusi juttu, onneksi oli näpsäkkä eläkeläinen mukana ostoksilla.

  2. Todellakin olisi hyvä, jos useammat hyödyntäisivät näitä kierrätyspaikkoja, kun pikkuisella vaivalla, vaikka uudella maalilla, korvaisivat sen vaivan, mikä menee uuden Ikea-kalusteen kokoamisessa 😉 <br />
   Eläkeläisiltä saa muuten parhaat vinkit! Itse ehdin ostaa päivänäytökseen leffalipun normihinnalla, kun kuulin seuraavana vuorossa olleiden pyytävän eläkeläisliput. Onnekseni lippukassa mukisematta vaihtoi omani halvempaan 🙂 Tiedän kyllä, että monessa paikassa saa eläkeläisakennuksen, mutta elokuvia en ollut älynnyt. Miten monta euroa olen ehtinyt turhaan maksaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *