Sisustusvinkki ompelutaidottomille tai miksei ihan taitavillekin

Kaapissa pala kivaa kangasta mutta ei ompelukonetta eikä oikeastaan sitä ompelutaitoakaan. Eipä hätää tämän persoonallisen koristetyynyn loihdit käden käänteessä ilman minkäänlaista ompelua. Tarvitset vain sopivan palan kangasta ja sisätyynyn. 40×40 kokoiselle tyynylle sopiva kangaspala on kooltaan noin 100×120. Karkeasti sanottuna leveydeltään 3 x sisätyynyn leveys ja pituudeltaan n. 2,5 sisätyynyn mitta.

 

DSC_0097%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

– Aseta sisätyyny keskelle kangaspalaa kankaan nurjalle puolelle.

– Käännä pitkät sivut kohti tyynyn keskiosaa. Taita päällimmäistä taitosta hiukan sisäänpäin jolloin kankaan reuna jää piiloon.

– Taittele sivut kuten paketoisit lahjapakettia.

– Ota molemmista päistä kiinni ja sido ne solmuun tyynyn keskelle. Tee tuplasolmu. Löysennä solmua hiukan ja kuosittele tyyny niin ettei se kiristä liikaa reunoista. Solmun päät voit halutessasi jättää näkyviin tai työntää ne nätisti solmun sisään.

 

Blend.jpg

 

DSC_0127%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ja valmista tuli.

 

DSC_0107%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0108%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0120%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

Tyyny näyttää hyvältä niin etu- kuin takapuoleltakin solmu edessä tai takana miten sitten tyylisi parhaiten sopii. Ja mikä parasta, kun kuosi alkaa kyllästyttämään on tyynynpäällinen purettu taas palaksi kangasta vielä nopeammin kuin se syntyi. Kätevää eikö totta?

 

DSC_0116%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Idearikasta viikonloppua ja hyvää alkavaa talvilomaa jos sinäkin saat sellaisesta nauttia.

 

 

5 kommenttia “Sisustusvinkki ompelutaidottomille tai miksei ihan taitavillekin

  1. Kuulin solmutyynystä radiosta eilen enkä päässyt käsitykseen minkälainen se on. Nyt tiedän. Hieno keksintö ja kiitos sinulle tarkoista ohjeista!

    1. Kiitos ?. Olikohan radiossa puhutussa tyynyssä kysymys tämän tyyppisestä tyynystä vai sellaisesta matokasan näköisestä solmusta ?? Missä ohjelmassa se oli? Olisi kiva kuunnella vaikka jälkikäteen.

    2. Se oli Iskelmäradiossa. Kuuntelin autossa "puolella korvalla" ja luulen, että tarkoitettiin juuri tuota sinun tekemääsi. Oliskohan se ollut illan suusssa, kun naisjuontaja biisien välissä kertoi tästä. Sanoi sen olevan kova hitti sisustuksessa.Ohjelman nimestä en tiedä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *