Yhteisöunelmii: yhteisöllistä ja ekologista asumista Tuusulassa

 

Oletko aina haaveillut tiiviistä yhteisöasumisesta peltojen keskellä, tyylistä ja asumismukavuuksista tinkimättä? Kohta siihen on mahdollisuus Tuusulassa. Tuusulan Lahelaan nousee nimittäin Lauri Ylösen suunnittelema tiivis pientaloyhtiö, jossa yhteisöllisyyden lisäksi korostuu myös ekologisuus. Tämän ajan älyasumista Alvardag Smart Living konseptin mukaisesti toteutettuna. Ja juuri tuo konsepti tekee tästä kohteesta mielenkiintoisen ja monille mahdollisen pienelläkin pääomalla.

 

Mitä tuo Alvardag Smart Living pitää sitten sisällään? Sanat ”Affordable luxury” kiteyttää hyvin Alvardag Smart Living konseptin keskeiseisen sisällön. Alvardag Smart Livingin konsepti mahdollistaaa erityisesti nuorille perheille uuden ja tyylikkään design omakotitalon hankkimisen vaivattomasti pienellä rahallisella panoksella. Ostaessaan Alvardag Smart Living konseptoidun kohteen siitä maksetaan aluksi vain 10 % kohteen arvosta ja loput vasta kymmenen vuoden päästä. Kysymyksessä on siis osaomistusasunto, jossa asutaan väliaikana kohtuullista vuokraa vastaan, tietäen samalla tarkka lunastushinta etukäteen.

 

ASH_TUUSULA_04C.jpg

 

Kehämäiseksi suunniteltu 28 huoneiston asunto-osakeyhtiö muodostaa asuntojen keskelle n. kolmen hehtaarin yhteisen takapihan, jonka on tarkoitus toimia yhteisöllisen ja sosiaalisen elämisen kehtona. Rakennukset toteutetaan CLT (cross laminated timber) elementeistä, jotka ovat kuivassa tasalämpöisessä tehdasmiljöössä valmistettuja. Nykypäivän puurakentamisen aatelia siis. Taloyhtiö lämmitetään maalämmöllä, jota täydentämään on tulevaisuutta ajatellen jätetty aurinkosähköoptio.

 

ASH_TUUSULA_07A.jpg

 

Modernin yksinkertainen ulkomuoto, nykyäikainen terassi, suuret ikkunat ja paljon avaraa tilaa. Voitte arvata, että ainakin minä olen myyty. Nyt ennakkomyynnissä olevat asunnot on kooltaan 92,5 m2 ja 111 m2 sisältäen 3-4 huonetta, keittiön, kylpyhuoneen, saunan ja kodinhoitohuoneen.

 

ASH_TUUSULA_06B.jpg

 

ASH_TUUSULA_03B.jpg

 

ASH_TUUSULA_05B.jpg

 

ASH_TUUSULA_02B.jpg

 

ASH_TUUSULA_01C.jpg

 

Ajatus yhteisöllisyyden merkityksestä jo asuntojen suunnittelussa antaa kohteelle lisäarvoa. Toki sen toteutuminen on viime kädessä kiinni tulevista asukkaista mutta kynnystä siihen on ainakin huomattavasti madallettu. Toteutuessaan sen arvo nykymaailmassa on rahassa mittaamaton.

 

 

Näiden asuntojen ennakkomyynnistä vastaa huoneistojen ja kiinteistöjen välitystoimisto Crape.

 

Millähän meidän kuusihenkisen perheen saisi mahdutettua tuollaiseen?

Mitä mietteitä tämä nykyajan älyasuminen sinussa herättää?

 

 

Kuvat: Alvardag

4 kommenttia “Yhteisöunelmii: yhteisöllistä ja ekologista asumista Tuusulassa

  1. Tasakattojen ongelmat ja huono maine taitaa olla perua 1960-70-luvulla käytetyistä rakennusmateriaaleista ja rakennusratkaisuista. Onneksi nykypäivän rakennusmääräykset ovat hiukan erilaiset ja uskon, että tämän päivän tasakatot rakennetaan hiukan eri tavalla. Toinen ongelma on tietysti lumi. Mukava olisi tietää miten se on tässä kohteessa ratkaistu. Täytyypä selvitellä.

 1. Oi oi, näitä kuvia jo ihastelinkin Alvardagin sivulla &hearts;<br />
  <br />
  Aivan loistava idea ja upeat suunnitelmat. Kyllä ne tosiaan ovat rakentaminen ja määräykset muuttuneet sitten vanhojen tasakattoisten talojen, mutta täällä pohjoisen lumilla en kyllä edelleenkään rakentaisi tasakattoista taloa juurikin lumen takia. Meillä kun sitä riittää. Edelleen…<br />
  <br />
  Innolla olen Laurin taloja seurannut, sillä sillä miehellä on uusia visioita, joita rohkeasti on ruvennut toteuttamaan. Kunpa nämä Suomen rakennusmöääräyksetkin muuttuisivat innovaatioille hieman helpommiksi, toki laadusta ja terveellisestä raekntamisesta tinkimättä.<br />
  <br />
  Mukavaa viikonloppua &hearts;

  1. Totta, teidän leveysasteilla puhutaan vähän erilaisista määristä lunta, kuin täällä etelässä. Tämä kohde valmistuu tänne meidän hoodeille, joten pakko on varmasti käydä vähän tutustumassa ja ihailemassa ihan livenä ?. Mukavaa viikonloppua ja leppoisaa vappua ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *