Hämähäkkikeinu

Stereot saivat synttärilahjaksi pitkään haaveilemansa hämähäkkikeinun. Keinun halkaisija on 100cm ja maksimipainoraja on 200kg. Siinä keinuu siis huoletta useampikin keinuja yhtäaikaa. Ensin keinulle mietittiin paikkaa pihan perältä varastonkulmalta mutta lopuksi päädyimme sijoittamaan keinun terassille, jonne oikeastaan kaikki muutkin pihan toiminnot ovat sijoitettuna.

 

DSC_1528.jpg

 

Keinua varten rakennettiin keinuteline, joka kiinnitettiin terassiin, kattoon ja talon seinään. Teline rakennettiin painekyllästetystä puusta, joka sitten myöhemmin kesällä alkusyksystä käsitellään terassin harmaalla sävyllä.

 

DSC_1522%20%282%29.jpg

 

Muutamalla tyynyllä hämähäkkikeinu muuntuu hauskaksi lököilypaikaksi. Takapihan riippumatto on saanut selkeän kilpailijan.

 

DSC_1527.jpg

 

DSC_1533.jpg

 

DSC_1526.jpg

 

Keinu, kuten muutkin lasten leikkivälineet pitää muistaa huoltaa ja tarkistaa kiinnitykset ja ripustusjärjestelmät säännöllisesti. Varsinkin jos ne ovat tämän keinun tapaan ahkerassa käytössä.  Keinun alle olisi hyvä sijoittaa jokin  iskua vaimentava alusta mikäli keinua ei ole sijoitettu nurmikolle tai hiekalle. Terassilla tätä varten varsin toimiva ratkaisu on esimerkiksi jumppamatto.

 
 
DSC_1532.jpg
Hämähäkkikeinussa keinuu mielellään myös aikuinen.
 
 
Mukavaa viikonloppua ja alkanutta heinäkuuta.
Jokohan tässä kuussa pääsisi nauttimaan kuumista kesäpäivistä daybedille, joka on tähän asti saanut olla lähes tyhjilleen?

4 kommenttia “Hämähäkkikeinu

  1. Ihana tuo hämähäkkikeinu ja kiva idea laittaa terassille 🙂 Lapset tykkää varmasti 🙂 Nyt näyttää ihanalta tämä sunnuntai sään puolesta, nautitaan heinäkuusta 🙂

    1. Kyllä, toimintojen keskittäminen terassille oli hyvä idea. Näin voimme kaikki olla yhdessä vaikka eri asioita tekisimmekin. Heinäkuun helteitä odotellessa nautitaan aamukahvi terassilla villasukissa ♥.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *