Tapetointia ja designtarinoita

Tämä viikonloppu on pitänyt sisällään tapetointia ja designtarinoita. Mutta aloitetaan tapetoinnista ja palataan niihin designtarinoihin vielä postauksen lopuksi.

Itämeri

Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme tapetoimaan minimiehen huoneen lyhyemmän seinän Vallilan Itämeri sarjan tapetilla. Pitkään harkinnassa ollut Ferm Living half moon tapetti vaihtui lennossa Vallilan vastaavaan, joka loppupeleissä oli enemmän meidän tyylinen, kauniin eläväpintainen ja ilmeikäs kuitutapetti. Rauhallisen vaaleanharmaan (joka olisi ollut minun valintani) sijaan minimies valitsi tämän hiukan räväkämmän vaihtoehdon.

Koko Itämeri-mallisto on hillityn tyylikäs sisustusvalinta, joka valloittaa maanläiheisten beigen, vaaleanharmaan, tummempien harmaiden sekä hennon roosan sävyissä. Jokaisesta kuosista löytyy läheltä katsottaessa kiinnostavia yksityiskohtia, kuten tästäkin. Kaukaa tasaiselta näyttävä pinta ei läheltä katsottuna olekaan tasainen. Itämeri sarja on saanut inspiraationsa Itämerestä ja kuoseissa esiintyy niin aaltoliikettä kuin puun kaarnaakin muistuttavia elementtejä.

Designtarinoita

Tapetoinnin lomassa pääsin kuuntelemaan ennakkoon ensi viikon torstaina lanseerattavaa sisustus- ja designaiheista  Designtarinoita podcast-sarjan ensimmäistä osaa ja menetin samalla podcast neitsyyteni, sillä en ole niitä aikaisemmin kuunnellutkaan. Designtarinoiden takaa löytyy muuten Modernisti kodikas blogin Kerttu, joka keskustelee ohjelmassaan erilaisten sisustusvaikuttajien kanssa sisustuksesta niin yleisellä kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Mielenkiintoisia vieraita riittää laidasta laitaan. Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan jakson jos toisenkin.

Niille, joille podcast on entuudestaan tuntematon käsite kerrottakoon, että kyse on verkossa julkaistavasta puheohjelmasta tai sarjasta, jota voi tilata ja kuunnella juuri itselleen sopivaan aikaan. Podcastit ovat kuin audiomaailman oma Netflix.  Parasta podcasteissa on se, että niitä voi kuunnella samalla kuin tekee jotakin muuta, esim. ajaa töihin, istuu bussissa, urheilee tai suorittaa kotiaskareita. Podcasteja voi kuunnella oman puhelimensa, joko Android tai iTunes, podcasts-sovelluksen kautta. Designtarinoiden uudet jatkot päivittyvät myös tänne ensi viikosta lähtien.

Ääni ratkaisee

Vaikka varmasti aiheillakin on suuri merkitys podcasteissä, niin huomasin itse kiinnittäväni aihetta enemmän huomiota puhujien ääneen ja äänen eri vivahteisiin. Niillä molemmilla oli yllättävän suuri vaikutus kuunneltavuuteen ja siihen kuinka mielenkiintoiseksi kuulijana aiheen mielsin. Kerttu on puhujana luonteva ja selkeäsanainen ja nauttii selkeästi puhumisesta ja onkin siksi omiaan toimimaan myös tämän tyyppisessä tehtävässä. Ihanaa, että Kertulta on löytynyt uskallusta myös näihin saappaisiin astumiseen.

Nyt oikein ihanan rentouttavaa sunnuntaipäivää.

 

 

 

 

Tallenna

Tallenna

3 kommenttia “Tapetointia ja designtarinoita

  1. Sattumalta tänne päädyin ja huomasin saman tapetin kuin meilläkin! Mutta eihän se kyllä Vallilan tapetti ole 🙂

    1. Kiva, kun päädyit :). Vallilan tapettina se meille myytiin ja siinä oletuksessa olen ollut. Niin tai näin kivaa se on kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *