Parasta juuri nyt: Kanttarellit

Jos minulta kysytään niin ihan parasta juuri nyt on kanttarellit. Mutta koska syksy on säilömisen aikaa meillä onkin säilötty sieniä ahkerasti myös tulevan talven tarpeisiin viime päivät.  Eikä mitä tahansa sieniä vaan niitä metsän ehdottomia kultakimpaleita, kanttarellejä. Mun lempparisieniä.

Kanttarellit säilyy pakkasessa

Kuten sieniharrastajat tietävätkin niin pakastaminen on paras tapa säilöä kantarellit. Sienistä kiehutetaan ensin enin neste pois teflonpannulla keskilämmöllä, jonka jälkeen ne jäähdytetään ja pussitetaan ilmatiiviisti tai pakastetaan rasioissa. Suuret sienet on hyvä paloitella pienemmiksi ennen kiehauttamista. Sienet kutistuvat kiehutettaessa ja mahtuvat helposti pieneenkin pakastimeen.

Vähäenerginen kanttarelli

Kantarelli sisältää  vain vähän energiaa, mutta kaikille sienille ominaiseen tapaan sen kuivapainoista noin 25 prosenttia on proteiinia. D-vitamiinin lisäksi se sisältää myös muita arvokkaita vitamiineja C-vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta karoteenia ja ravintokuituja.

Parhaat kanttarellireseptit

Meillä kanttarellit syödään usein sellaisenaan voissa paistettuna, kermaisessa kastikkeessa tai pizzan päällä mutta olisin innokas tallentamaan resepitikirjaani uusia ja herkullisia kanttarelliresptejä. Kerro siis mikä on oma henkilökohtainen suosikkisi ja jos vaan aikaa riittää rustaa reseptisi kommenttikenttään.

Sienillä vai ilman?

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Satu / Rauharentola - -

4 kommenttia “Parasta juuri nyt: Kanttarellit

  1. Ehdottomasti sienillä ja nimenomaan kanttarelleilla!itse paistan voissa kanttarellit ja sipulit,sekä lorautan sekaan kolmen juuston kastiketta,joka syödään perunoiden kera.Tästä ruoasta tapellaan meillä 🙂

    1. Enpäs olekaan ennen testannut ”makukermoja” kanttarellien kanssa mutta taidanpa nyt tehdä niin. Kiitos kivadta vinkistä.

    1. Voi jaiks,mun suuhun kuten varmasti monen muunkin on juurtunut tuo kansanomainen nimi kanttarelli.Enkä tiennyt sen oikeasti olevankaan väärä. Mutta aina oppii jotain uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *