DIY tonttuovi

Joko sinulla on  DIY tonttuovi tai kaupasta ostettu versio? Tässä nimittäin on tämän joulun hitti meillä ja maailmalla uutisoi MTV3 verkkosivujensa lifetyleosiossa tällä viikolla. Tonttuovi on pieni, seinään kiinnitettävä ovi, jonka ”takana” tonttu asuu.  Tonttuovi syntyy DIY versiona käden käänteessä ja mikä parasta siitä voi tehdä juuri oman kotinsa näköisen.

Tee se itse tonttuovi

Modernin yksinkertainen tonttuovi rakentui jäätelötikuista, pumpulipuikosta ja etikettitarrasta. Sen lisäksi ovea varten tarvittiin hiukan pahvia, askartelumaalia, kuumaliimaa, hiomapaperia ja sakset.

Leikkaa jäätelötikuista pyöreät päät pois terävillä saksilla ja hio leikkauskohta siistiksi hiomapaperilla. Liimaa tikut pahviin ja maalaa ovi haluamallasi värillä. Leikkaa pumpulipuikosta pumpulipäät pois ja liimaa tikku ovenkahvaksi. Tee etikettitulostimella postiluukku ja siihen teksti. Voit toki koristella oven myös muilla tavoin. Kiinnitä seinään tukevasti esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä tai valkotarralla.

Tonttuovia löytyy valmiina mm. ebaystä ja vastaavilta sivustoilta mutta miksipä ei tehdä sellaista ihan itse niin helppoa se on.  Tonttuovi-inspiraatiota voi käydä ammentamassa mm. Instagramista hashtageillä #tonttuovi #elfdoor.

 

Ripaus jouluntaikaa tähän sateiseen lokakuun keskiviikkoon.

Joulun odotus on nyt virallisesti aloitettu. Jaiks!

8 kommenttia “DIY tonttuovi

    1. Joo onhan näitä varmasti ollut ?. Se miten jostakin ns. vanhasta ideasta tulee hitti onkin mielenkiintoista.

  1. Oi nämä on söpöjä! Pinterestissä on tullut vastaan myös ”puutarhakeijun/peikon/tontun ovia”, kiinnitettynä suuriin puihin. Jouluajan ulkopuolella tää toimis vaikka hiiren kotiovena 😀 Hauska varmasti lapsiperheessä, mutta kerrankos tuota aikuistakin lapsettaa… to do-listalle!

    1. Eiköhän sellaisenkin voisi tehdä, jostain ihanan ilmavasta, höyhenen kevyestä materiaalista <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *