Etnisiä vivahteita

Etnisiä vivahteita itse tehden

Tiesitkö, että sekä etnisyys että keramiikka on nyt kaikkien sisustajien huulilla? Etnisiä vivahteita saa sisustukseen helposti ja edullisesti myös itse tehden. Kirpputorilta löytynyt suomalainen euron keramiikkakulho sai ympärilleen juuttinarusta tehdyn kalaverkon ja ilme muuttui ihan toiseksi. Kaukomaiden kutsun voi melkein jo kuulla korvissaan. Kurkista kaappiisi tai kipitä kirpputorille tai kierrätyskeskukseen, etsi projektiisi sopiva keramiikkakulho ja tee verkko juuttinarusta suoraan kulhon ympärille.

Tarvitset:

  • keramiikkakulhon
  • juutti- tai hamppunarua
  • sakset

Kalaverkko suoraan kulhon päälle

Solmi pätkä juuttinarua löyhästi kulhon ympärille. Leikkaa juuttinarusta kulhon koosta ja haluamasi verkon reikien tiheydestä riippuen parillinen määrä pitkiä pätkiä narua (tämä verkko on tehty 6:lla narulla).  Taita leikkaamasi pätkät kahteen ja sido tasaisin välein kulhon reunaan kiinnitettyyn naruun. (Kuvallisen englanninkielisen ohjeen löydät mm. täältä.) Aloita verkon solminen ottamalla yksi naru vasemmalta ja yksi oikealta ja solmimalla ne yhteen. Jatka näin kerros kerrokselta kunnes verkko ylettää kulhon pohjaan saakka.  Päättele verkko ottamalla pieni pätkä narua ja solmi siitä hiukan pohjaa pienempi ympyrä ja solmi verkon narut yksitellen ympyrään kulhon pohjaan. Viimeistele kulho pyörittämällä vielä hiukan juuttinarua kulhonkaulan ympärille.

 

Kalaverkko antaa keramiikkakulholle ihan uuden elämän vai oletko eri mieltä?

 

2 kommenttia “Etnisiä vivahteita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *