Askartele tuikkukipot led-tuikuille

Valoa pimeyteen ja harmauteen

Askartele tuikkukipot led-tuikuille helposti kierrätysmateriaalista taltuttamaan syksyn  pimeyttä ja harmautta. Syysiltojen tunnelmointiin sopii mainiosti aitoa kynttilänvaloa muistuttava turvallinen led-tuikku. Arjen parhautta niin lapsi- kuin eläinperheessäkin. Ledit tuikkivat  aivan kuten oikeat liekit, ja varsinkin tuollaisessa ei läpinäkyvässä kipossa on niitä vaikea erottaa aidosta liekistä.

Kippoja varten tarvitset: wc-paperirullia, sakset, liimaa, juuttinarua ja kalkki- tai askartelumaalia. Lopputulos voi olla viimeisen päälle viimeistelty tai rohkeasti rouheampi, sinä päätät.

  • Leikkaa wc-paperirullan toiseen päähän neljä sopivan mittaista viiltoa. Taita viillot päällekäin ja liimaa ne kerros kerrokselta yhteen, jolloin rullasta muodostuu kippo.
  • Levitä liimaa kipon ympärille ja kierritä liiman päälle ensin yksi tasainen juuttinaru kerros, jonka jälkeen voit vielä kieritellä narua hiukan epätasaisesti kipon ympärille. Liimaa narunpää hyvin ettei naru ala purkautua.
  • Maalaa juuttinarun päälle haluamasi sävyisellä kalkkimaalilla.
  • Anna maalin kuivua, jonka jälkeen sujauta led-tuikku kippoon ja nauti tunnelmasta.

Meidän tuikkukipoissa palaa vielä viime syksynä ja talvena lähes tauotta palaneet Jyskin led-tuikut. Ainakin siis ne ovat varsin kestävää sorttia.

 

Hämärät illat ja miksei myös aamutkin ovat parasta aikaa kynttilöiden valossa tunnelmointiin.

Ihanaa syysillan tunnelmaa <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *