Trash design koristepäärynät

Löytyykö kaappiesi kätköistä vielä rikkinäisiä hehkulamppuja, trash design koristepäärynät syntyvät helposti hehkulampuista, juuttinarusta ja oksan pätkästä. Vanha hauska idea päällystää hehkulamput juuttinarulla sai käsissäni hiukan freesimmän ulkomuodon sipauksella kalkkimaalia.

Kerää tarvikkeet

Koristepäärynöitä varten tarvitset hehkulampun, juuttinarua, askarteluliimaa, oksan pätkän ja kalkkimaalia haluamassasi sävyssä.

Etene vaihe vaiheelta

Sivele liimaa hehkulampun pintaan, aloita lampun leveimmästä kohdasta. Kierrä narua hehkulampun ympärille, pitäen narukerrokset mahdollisimman lähellä toisiaan. Lisää liimaa edetessäsi. Päällystä näin koko lampun pinta. Lähestyessäsi loppua, lampun kapeinta kohtaa liimaa oksan pätkä paikoilleen. Tässä kannattaa käyttää kuumaliimaa mikäli sellaista on saatavilla. Jatka juuttinarun liimausta aivan liimaasi oksan tyveen, niin että koko lamppu on päällystetty narulla.

Pelkästään juuttinarulla päällystetyt päärynät ovat rustiikkisen kauniita mutta jos haluat niihin hiukan modernimman ulkomuodon maalaa pinta vielä kalkkimaalilla kotisi värimaailmaan sopivaksi.

Tässä päärynässä on käytetty kahta harmaan sävyä, tummaa ja hiukan vaaleampaa. Epätasainen elävä pinta syntyy maalaamalla epätaisesti eri sävyjä sinne tänne. Hiukan märän maalipinnan päälle maalaamalla toisella sävyllä saat värit sekoittumaan kauniisti.

Asettele päärynät esille haluamallasi tavalla. Yksi tykkää yhdestä ja joku toinen haluaa niitä vadillisen. Kaikki on sallittua.

Päärynäistä keskiviikko päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *