Paloasemasängystä sohvasängyksi

Aikansa kutakin, totesi minimies ja niinpä minimiehen sänky muuttui paloasemasängystä sohvasängyksi. Ahtaaksi muuttunut paloasema toimi enää oikeastaan vain lelujen säilytyspaikkana. Seinät poistettiin ja jalat sahattiin poikki. Toinen yläpalkki poistettiin ja seinälevystä sahattiin sopiva pala täyttämään ns. kulkuaukko ja minimies sai toivomansa tavallisen sängyn, tai no lähes tavallisen.

Puuhelmistä tehty sammutusletku laitettiin seinälle sängyn yläpuolelle koristeeksi mutta siihen voi halutessaan laittaa roikkumaan vaikkapa mukavia muistoja ja miksei myös seinällä rohkeasti kiipeileviä supersankareita.

Koska paloasemasängyn portaat veivät yllättävän paljon keskilattiatilaa, huone näyttää nyt leveämmältä ja tilavammalta. Pyörittelen vielä tänään huonekaluja hiukan ja luulenpa, että esimerkiksi kirjoituspöytänä toimiva pulpetti tulee sijoittumaan ikkunan eteen ja moottoripyörän renkaasta tehty säilytysrahi siirtyy pulpetin paikalle nurkaan.

Huone tulee muutumaan vielä hiukan tässä lähitulevaisuudessa mutta palataan siihen myöhemmin. Nyt näyttää tältä ja asukas on tyytyväinen. Aikaisemmin paloasemalle valoa tuonut led-valonappi jätettiin sängynpohjaan ja se toimiikin hyvänä yövalona valaisten lattian häikäisemättä sängyllä tuhisevaa minimiestä. Tämän sängyn alle ei pääse mörkö muuttamaan, siitä pitää sängynalusvalo huolta.

Mukavaa valkenevaa sunnuntai aamua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *