Kohti joulua askarrellaan roikkuvat kuuset

Nyt mennään kohti joulua ja askarrellaan roikkuvat kuuset. Rauharentolan Facebook sivulla on muuten käynnissä kysely siitä millaisia postauksia joulun valmisteluun liittyen haluaisit täältä blogista lukea. Kipaisehan vastaamaan, jos et ole vielä niin tehnyt.

Näiden roikkuvien kuusien tekemiseen tarvitset ompelukonetta mutta mitään erityistä ompelutaitoa ei näissä tarvita. Onnistuu siis myös jo kouluikäisiltä lapsilta, valvottuna tietenkin.

Ompelukoneen lisäksi tarvitset sopivaa kangasta, pumpulia ja puisia pyykkipoikia. Piirrä paperille kolmion malli, joissa sivut ovat hiukan alaosaa pidemmät. Nämä kuuset on tehty 13cm x 13,5 cm:n kolmiosta. Piirrä mallin mukaisia kolmioita valitsemallesi kankaalle ja leikkaa. Ota kaksi kolmiota ja laita kankaan oikeat puolet vastakkain. Ompele sivut ja jätä alaosa ompelematta. Käännä kuusiaihio oikeinpäin ja silitä. Silityksen jälkeen taita kuusiaihio niin, että saumat tulevat kuusen keskelle. Silitä vielä kertaalleen, jotta saumat asettuvat kauniisti. Täytä kuusi sopivalla määrällä pumpulia ja ompele alareuna kiinni. Itse jätin alareunan rouhesti hapsotttamaan mutta siistimmän lopputuloksen saat kääntämällä kankaan reunoja hiukan sisään ommellessasi. Lopuksi kiinnitä puupyykkipoika kuusen varreksi ja lisää ripustusnaru.

Joulukoristeiden aika on kovin lyhyt mutta mikäli valitset vähemmän jouluisemman kankaan voit ripustaa kuuset jo ihan hyvin näin marraskuun alussa. Kuuset voi ripustaa mihin tahansa, mutta toimivat mainiosti tämän tyyppisessä puuhelminarussa, eikö? Toinen hyvä idea on ripustaa kuuset kauniiseen paksuhkoon oksaan, jonka voi sitten puolestaan ripustaa vaikkapa seinälle tai ikkunaan.

Kuten jo kauemmin blogiani seuranneet tietävät, kuusikoristeet ovat ihan niitä mun lemppareita. Muita kuusimalleja löydät ainakin täältä ja täältä. Ja niitä tullaan tänäkin jouluna näkemään vielä lisää. Mutta mistä muusta kuin kuusista on Rauharentolan joulu tehty, siihen voi vaikuttaa myös sinä. Kerro rohkeasti millaisia jouluaiheisia postauksia alan juuri sinua varten suunnittelemaan ja tekemään.

Aurinkoista tiistai päivää ja askartelemisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *