Askartele enkeli luonnonmateriaaleista

Virittäydy joulun tunnelmaan ja askartele enkeli luonnonmateriaaleista. Luonto on askartelijan aarreaitta ja pullollaan paljon mahtavia materiaaleja. Yhdistele luonnonmateriaaleja tavallisiin kaupasta ostettuihin materiaaleihin ja saatat yllättyä kuinka paljon saat aikaan lähes ilmaiseksi. Luonnonmateriaaleja kerätessäsi on kuitenkin hyvä muistaa jokamiehenoikeudet, se mitä saat ja voit kerätä ilman lupaa ja mitä taas et.

Meidän perheen naisenergia viritettiin lauantaina askartelutaajuudelle, kun suuntasimme Tuusulan seurakunnan leirikodille Rusutjärvenrannalle. Vietimme siellä tunnelmallisen päivän askarrellen, syöden ja taas askarrellen. Päivän päätti vaahtokarkkien paahtaminen takkatulen hiilloksessa ja pieni hiljentymishetki. Paljon virikkeitä, ideoita ja ihanaa yhdessätekemisen tunnelmaa.

Enna ja Erno enkeli

Päivän aikana valmistui mm. enkelisiskokset Enna ja Erno, joita varten tarvitsin paksuhkot koivunoksan pätkät, puoliksi sahatun suuren puuhelmen, huopaa, kuivattua heinää ja jäkälää sekä koristerautalankaa/muovihelmiketjua.

Liimaa kuumaliimalla puuhelmenpuolikas oksanpätkän päähän. Leikkaa huovasta enkelinsiivet ja liimaa ne paikoilleen. Kiinnitä askarteluliimalla heinää tai esimerkiksi jäkälää hiuksiksi. Lopuksi tee sädekehä joko koristerautalangasta tai muovihelmiketjusta. Myös piipunrassi sopii tähän tarkoitukseen hyvin.  Kasvoja nämä suloiset luonnonlapset eivät mielestäni kaipaa mutta toki sellaisetkin voi halutessaan piirtää tai maalata.

Onko luonto läsnä sinun jouluaskarteluissasi?

2 kommenttia “Askartele enkeli luonnonmateriaaleista

  1. Ihanat enkelit♥ Luonnossa on niin paljon kivoja materiaaleja joita voi askarteluissa käyttää ja paljon tuleekin noita luonnonmateriaaleja käytettyä:) Mukavaa alkanutta viikkoa!

    1. Kiitos Päden paja ?. Mäkin tykkään niitä käyttää ja mahdollisuudet niiden käyttöön on rajattomat. Välillä tarvitaan vain ripaus kekseliäisyyttä.Mukavaa viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *