Tilanjako-ovet lastenhuoneeseen

Yhteistyössä: Mustica Oy

Yksityisyyttä tilaa tuhlaamatta

Pitkällisen harkinnan jälkeen olemme päättäneet hankkia tilanjako-ovet lastenhuoneeseen. Vaihtoehtoja oli oikeastaan kaksi, rakentaa kevyttä väliseinää ja tehdä tavallinen oviaukko ovineen tai hankkia liukuovet tilanjakajaksi. Liukuovet veivät voiton, sillä emme halunneet pienentää ovella eteisen puolta emmekä myöskään jo valmiiksi pienehköä lastenhuonetta. Tavallinen ovi vie kuitenkin avonaisena melkoisen määrän tilaa. Liukuovi mahdollistaa avaran tilantunnun ja samalla tilanjakamisen kahdeksi erilliseksi tilaksi viemättä oikeastaan yhtään arvokkaita neliöitä.  Ja suuri merkitys valintaan oli myös sillä, että toisin kuin kiinteä väliseinä, liukuovet eivät estä valon virtaamista asunnon läpi. Molemmin puolin oviaukkoa tulevaa luonnonvaloa emme missään tapauksessa halunneet blokata.

Koska kysymyksessä on kuitenkin tila, joka jakaa eteisen ja lastenhuoneen oli materiaalivalinnat tehtävä sen mukaan. Mustica Oy:n asiantuntevalla avustuksella suunniteltiin ovet, joissa 1/3 ovista on etsattua laminoitua lasia, joka päästää valon kauniisti lävitseen. Etsattu lasi on happokäsitelty lasi, joka läpäisee valoa, mutta lasi ei ole läpinäkyvä. Ja, kun kaksi tällaista lasia laminoidaan kiinni toisiinsa laminointikalvolla,  rikkoutuessaan lasi pysyy kasassa, eikä lasista pääse irtoamaan vaaraa aiheuttavia palasia. Turvallinen vaihtoehto juuri tätä tilaa ajatellen. Ovien alaosaksi valikoitui maalattu MDF levy. Alumiinirunkoisten tilanjako-ovien kaksi erilaista pintaa jaetaan 25mm:llä jakolistalla.

Tuore tuulahdus liukuovimarkkinoille

Mustica-liukuovet ja -kalusteet valmistetaan Suomessa, Tampereen kolmenkulmassa sijaitsevalla tehtaalla. Valmistuksen lisäksi Mustica tarjoaa laajan palveluvalikoiman aina mittauksesta ja suunnittelusta vanhojen kalusteiden purkamiseen, pois vientiin uusien kalusteiden kasaukseen ja asennukseen. Myyntinäyttelyn yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä ja halutessasi voit kurkistaa myös yrityksen blogiin.

Meidän ovet on nyt tilattu ja lasien laminoimisessa vierähtää tovi. Sen jälkeen ovet päästään kokoamaan Mustican tehtaalla, jonka jälkeen ne ovatkin valmiina meille toimitettaviksi. Arvatkaahan odotanko?

Palataan aiheeseen, kunhan ovet saapuvat.

 

Kuvat: Mustica Oy (@Teemu Leppänen Photography)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *