Diy saippua-alusta

Diy saippua-alusta syntyy ällistyttävän helposti ja ihanan nopeasti. Palasaippuat on saippuoiden aatelia, mutta millainen saippua-alusta saa palasaippuan säilymään hyvänä ja estämästä saippuan muuttumista  pehmeäksi höttöiseksi muodottomaksi möykyksi?

Saippua-alustan tärkein ominaisuus säilyvyyden kannalta lienee se, että vesi pääsee valumaan alustalta pois. Pohjan tulisi olla uurteinen tai siinä tulisi olla reikiä jolloin saippua ei jää lillumaan veteen. Nyt seuraakin ohje kauniin yksinkertaiseen ja helppoon tee se itse saippua-alustaan, jossa tuo ominaisuus on juurikin huomioitu. Ritilämäinen ratkaisu, joka on myös yksinkertaisen kaunis altaan reunalla.

Tätä varten tarvitset:

  • 6 puupyykkipoikaa
  • kuumaliimaa
  • halutessasi pintakäsittelyyn esimerkiksi saunavahaa

Pura pyykkipojat osiin ja liimaa pyykkipojan puupalat yhteen kuvan osoittamalla tavalla tasaiset sivut vastakkain. Liimaa palat yhteen keskikohdastaan vuoropäin. Lopuksi käsittele pinta esimerkiksi värillisellä tai värittömällä saunavahalla. Ja alusta onkin valmis.

Halutessasi voit tehdä tämän myös muovisista pyykkipojista yhdistelemällä vaikkapa mustia ja valkoisia pyykkipoikia. Voit käyttää myös vanhoja ajanpatinoimia puupyykkipoikia, ihan sen mukaan mikä tyyliisi sopii parhaiten.

 

Oivaltavaa loppuvuotta ja diysisältöistä uutta vuotta.

 

2 kommenttia “Diy saippua-alusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *