Raikasta pärekori maalaamalla

Raikasta vanha  pärekori helposti maalaamalla ja saat rustiikkista raikautta sisustukseesi. Vanha Kierrätyskeskuksesta muutamalla eurolla löytynyt pärekori sai raikkaan keltaisen maalipeitteen ja sopii nyt hyvin minimiehen huoneen sävymaailmaan ja sävypariksi retron Aris valaisimen kanssa.

raikasta pärekori maalaamalla

Pärekorin maalaaminen

  • Puhdista pinta ja raot imuroimalla tai pyyhkimällä
  • Maalaa pintaan ohut kerros haluamallasi kalkkimaalisävyllä. (Kalkkimaalit sopivat erityisen hyvin juuri tälläiseen pikkutuunailuun helppokäyttöisyytensä vuoksi) ja anna kuivua.
  • Maalaa toinen kerros ja anna taas kuivua
  • Viimeistele pinta joko vahalla tai lakalla

Raikasta pärekori maalaamalla se rohkealla värivalinnalla

Löysin jokin aika sitten Kierrätyskeskuksesta vanhan pärekorin kahdella eurolla. Pärekori oli kooltaan juuri sopiva minimiehen paperiroskikseksi mutta sellaisenaankin kaunis kori ei värinsä puolesta istunut millään huoneen muuhun värimaailmaan. Poistin ensin korin kahvan ja puhdistin korin pinnan pölystä ja liasta. Sen jälkeen olikin aika tarttua pensseliin. Myrkyttömät, ekologiset ja lähes hajuttomat kalkkimaalit ovat tuunaajan unelma. Paksu maali on helppo levittää lähes mihin tahansa materiaaliin ja mikä parasta minkäänlaisia pohjatöitä ei välttämättä tarvita. Ja itse en oikeastaan näissä pikkuprojekteissa mitään muuta enää käytäkään.

Sävyksi valikoitui tällä kertaa * Nordic Chic sävyä French Mustard. Tämä sävy on kauniin retro keltainen, joka sopii hyvin rohkeisiin ratkaisuihin, väripilkuksi muutoin hillittyyn sävymaailmaan.

Keltainen tuo iloa ja hilpeyttä

Aurinko paistaa – elämä sujuu kuin leikiten. Keltainen tuo auringonpaisteen luoksemme vaikka keskellä synkintä talvea. Se on valon väri – hilpeä ajatusten ja älykkyyden symboli. Iloinen mieli ja optimismi kukoistavat keltaisessa valossa. Se ilahduttaa ja tuo huumoria mukanaan (Namaste). Ripaus keltaista ei siis voi olla pahasta ja sopii lastenhuoneeseen paremmin kuin hyvin.

Pärekorejahan on Rauharentolassa maalattu ennenkin. Aikaisemman pärekorituunaukseni löydät täältä.

 

Aurinkoista keskiviikko päivää. Nautitaan auringosta.

 

*Maalinäyte saatu Ilvesmaaleilta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *