Askartele rautalankakaktukset

Askartele persoonalliset rautalankakaktukset kotisi somisteeksi.  Vihersisustaminen on nyt kovasti pinnalla ja kasvit on jälleen otettu osaksi sisustusta. Kasvien ei aina tarvitse kuitenkaan olla oikeita vaan niitä saa aikaan myös itse tehden, askartelemalla.

Uusimassa Ihana-lehdessä on sivutolkulla hauskoja ideoita diy huonekasvien toteutukseen. Ja mäkin päätin kokeilla yhtä ideaa, tosin en ihan sellaisenaan vaan oman näköisekseni muuntamalla. Alkuperäisen idean takaa löytyy Kaarina Korventaka ja Mari Nuikka. Mitä pidätte näistä pelkistetyistä piikkikavereista?

rautalankakaktus ja vihersisustaminen

Rautalankakaktukset

Kaktuksia varten tarvitset:

 • lankkua
 • sahan
 • poran ja 2 mm terän
 • 1,6 mm ja 0,9 mm rautalankaa
 • pihdit
 • liimaa
 • askartelumaaleja
 1. Sahaa lankusta sopivan kokoinen pala jalustaksi. Itse käytin tässä 10×10 cm kakkosnelosen palaa. Piirrä jalustan keskelle n. 1,5 cm x 1,5 cm neliö ja poraa kulmiin reiät.
 2.  Leikkaa paksummasta rautalangasta kaksi sopivan mittaista pätkää ja laita tippa liimaa rautalankojen päihin. Taivuta rautalanka kulmittain vastaikkain oleviin reikiin ja anna liiman kuivua.
 3. Kun liima on kuivunut voit muotoilla kaktukset haluamasi mallisiksi.
 4. Leikkaa ohuemmasta rautalangasta n. 10 cm pätkiä piikkejä varten. Kierrä pätkät kiinni kaktuksen runkoon. Katkaise piikit sopivan mittaisiksi.
 5. Lopuksi maalaa jalusta ja kaktus haluamasi väriseksi askartelumaaleilla tai jätä sellaiseksi.

rautalankakaktus

vihersisustaminen

Rautalankakaktukset sopivat hyvin kätettäväksi sellaisenaan tai vaikkapa kaktusfarmiin oikeiden kaktusten kaveriksi.

Joko kovasti odotatte pääsiäisaskarteluvinkkejä? Eipä hätää niitä on tulossa myöhemmin tällä viikolla. Pysykäähän siis kanavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *