Kaktuksia ja terracotta ruukkuja

Kaktuksia siellä ja kaktuksia täällä. Niin siinä kävi, että menin ja rakastuin kaktuksiin ja tahdoin ehdottomasti istuttaa jo olemassa olevat kaktukset vanhoihin ja kuluneisiin terracotta saviruukkuihin, joita meidän varastosta ei enää löytynyt yhden yhtäkään. Onneksi äiti pelasti tälläkin kertaa ja kaivoi oman varastonsa kätköistä jokusen  vanhan ja sopivan kuluneen saviruukun.

Tällä hetkellä nämä piikikkäät vihreät ystäväni on ripoteltuna ympäri olohuonetta, muuta haaveena olisi koota ne yhteen paikkaan, vaikkapa sellaiseen vanhaan Yrjö Kukkapuron kukka-altaaseen. Sellainen on siis hakusessa. Muutamat kukka-altaat jo tori.fi:stä löysinkin mutta ne olivat valitettavasti turhan kaukana noudettaviksi.

Kaktuksia kiitos

Tiesitkö muuten, että vanhoihin saviruukkuihin istutetuilla kaktuksilla saat helposti luotua boheemia fiilistä kotiisi? Näitä  persoonallisia vihreitä piikkikavereita on saatavilla monia eri lajeja aina pienen pienistä  suuren suuriin, ja mikä parasta kaikki niistä tulevat toimeen lähes omillaan. Eli ne sopivat loistavasti aloittelevallekin viherpeukalolle. Vanhoja saviruukkuja kannattaa metsästää kierrätyskeskuksista, kirpputoreilta ja kaikenlaisista Facebookin roskalava-tyyppisistä ryhmistä.

Kaktuksen hoidosta voit lukea mm. täältä.

Löytyykö sinun kodistasi löytyy kaktus tai useampikin?

 

4 kommenttia “Kaktuksia ja terracotta ruukkuja

    1. Oih kiitos ?.Hoitamatta paras, kaktuksillehan on erittäin tärkeää saada nukkua ja olla hoidotta välillä.

    1. Moikka Meria,
      En valitettavasti osaa vastata tuohon. Tämä yksilö löytyi kirpputorin viherosastolta, eikä siinä ollut nimeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *