Maalatut pääsiäismunat

Maalatut pääsiäismunat ovat kauniin yksinkertaisia pääsiäiskoristeita ja sopivat hyvin myös niille, jotka pitävät hillitymmästä koristelusta mutta haluavat kuitenkin tuoda jotakin ekstraa tähän kevään juhlaan.

Maalatut pääsiäismunat

Kalkkimaalilla maalatut pääsiäismunat

Munien maalaus on yksinkertaisimmillaan äärimmäisen helppoa, ja sopii juuri siksi koko perheen askarteluksi. Pääsiäismunien maalaukseen voi käyttää  elintarvikevärejä, askarteluvärejä, vesivärejä tai  värjätä munat luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Itse maalasin pääsiäismunat tänä vuonna milläpä muullakaan kuin kalkkimaaleilla. Ilman lakkaa tai vahaa kalkkimaalipinta jää kauniin utuisen rouheaksi. Sävyiksi valitsin kauden trendivärejä pehmeän utuisia sävyjä aina harmaasta hempeään vaaleanpunaiseen.

Mikäli maalaat oikeita kananmunia koristeeksi, niin muista tyhjentää kananmunat ensin. Pistä raa’an kananmunan molempiin päihin pienet reiät nuppi-/hakaneulalla. Puhalla sisus ulos, huuhtele munankuori ja anna kuivua kunnolla. Maalasitpa sitten oikeita kananmunia tai askartelutarkoitukseen käytettäviä munia on niitä helpompi maalata laittamalla pääsiäismuna esimerkiksi grillitikun päähän. ”Tikkumunat” kuivuvat tasaisen kauniisti, kun laitat ne korkeaan lasiin tai mukiin kuivumaan. Pinnan voi vielä viimeistellä askartelulakalla tai vahalla maalaustavasta riippuen.

Maalatut pääsiäismunat

Lue myös seuraavat pääsiäisaskarteluvinkit: Puuvillanaru pääsiäismunat ja Rauharentolan kaikkien aikojen suosituin pääsiäisaskartelu Retro eastereggs.

2 kommenttia “Maalatut pääsiäismunat

    1. Kiitos Nea ?. Sutaise ihmeessä, kauniita tulee. Meillä onkin tänään täällä käynnissä hiukan isompi maalausprojekti ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *