Kootut diy vinkit kesään menneiltä vuosilta

Kokosin tähän postaukseen diy vinkit kesään arkiston aarteista, sillä joukosanne on varmasti jonkin verran tuoreempia lukijoita, jotka eivät ole vielä ehtineet tutustua kaikkiin arkiston diy aarteisiin.

DIY vinkit kesään

Kierrätyskastelukannu

Tämä superhelppo diy ilahduttaa varsinkin parvekepuutarhureita. Pienikin kastelukannu nimittäin vie usein yllättävän paljon tilaa pitkän nokkansa vuoksi. Kauniin, varsin näpsäkän kokoisen ja omaan värimaailmaansa sopivan kastelukannun voi helposti loihtia vaikkapa huuhteluainepullosta.

Tarvitset näitä:

  • Muovinen pyykinpesuaine- tai huuhteluainepullo
  • Hiekkapaperia
  • Spraymaalia
  • Pora ( tai vasara ja naula)

Varmista, että käytät puhdasta pulloa. Pese ja huuhtele siis pullo huolellisesti ennen käyttöönottoa. Niin saat kaikki mahdolliset kemikaalit pullosta pois. Et varmaankaan halua kastella kasvejasi  veteen sekoitetulla pyykinpesuaineella, ethän?

Poista pullosta etiketit ja karhenna pintaa hiekkapaperilla, jolloin spraymaali tarttuu siihen paremmin. Maalaa pullo haluamasi väriseksi. Tee pullon korkkiin reikiä joko poralla tai vaikkapa naulaa ja vasaraa apuna käyttäen. Kun nämä vaiheet on tehty voit ottaa käyttöösi uuden kastelukannusi. Toki sisään tarvitaan sitä ennen tietenkin vettä.

Lasinkansi putkihelmistä

  • Lasinkannen tekoa varten tarvitset pyöreän putkihelmialustan, putkihelmiä, lasin kannen koon määrittämiseksi sekä leivinpaperia ja silitysraudan.
  • Määritä lasin avulla minkä kokoisen kannen tarvitset.
  • Sommittele putkihelmet haluamallasi tavalla ja jätä kiekon keskelle kahden rivin suuruinen aukko. Kun kuvio on valmis, laita leivinpaperi kuvion päälle ja silitä se matalalla lämmöllä leivinpaperin päältä niin, että helmet sulavat yhteen. Irrota kuvio alustasta ja silitä sitä kevyesti myös toiselta puolelta leivinpaperin päältä. Anna jäähtyä.
  • Laita kansi lasin päälle ja sujauta pilli aukkoon ja nauti kylmästä juomasta ja kesän lämmöstä ilman janoisia vierailijoita lasissasi.

diy vinkit kesään

DIY tyynyt terassille trikookudematoista

Muutama vuosi sitten meidän terassin daybedille valmistui muutama mattotyyny ja ne palvelevat siellä edelleenkin ja on niitä pestykin useaan kertaan. Homma menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin. Hanki muutama pienhkö trikookudematto. Esimerkiksi JYSKIN STILKEG matot ovat tähän tarkoitukseen ihan loistavia. Puolita matto ja harsi kalastajanlangalla ja parsinneulalla reunat nurjalta puolelta yhteen. Käännä ja sujauta sisään sisätyyny. Trikookudematto on sen verran raskas, että hapsullista reunaa ei tarvitse välttämättä sulkea mutta halutessaan voi hapsut solmia yhteen tai kiinnittää hapsureunan muutamalla pistolla.

diy vinkit kesään

Millaisia DIY vinkkejä sinä kaipailisit kesääsi?
Ideoidaan niitä yhdessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *