Askartele käpyhyasintti

Askartele tulevan joulun askarteluhitiksi veikattu käpyhyasintti moderniin tyyliin. Materiaalit voit helposti kerätä vaikkapa lenkkipolkusi varrelta, sillä paras käpyaika on juuri nyt.

käpyhyasintti

Askartele käpyhyasintti

Tätä askartelua varten tarvitset männynkäpyjä, 2-3 cm paksun noin 25 cm pitkän kepin. Niiden lisäksi tarvitset kuumaliimaa, haluamasi väristä spraymaalia, sopivan ruukun ja hiekoitussoraa.

Aloita käpyjen liimaus kepin puolesta välistä. Poista kävyistä sen alaosassa oleva nyppylä ennen liimausta, jolloin saat tasaisemman liimauspinnan. Etene alhaalta ylöspäin ja liimaa käpyjä kepin ympärille mahdollisimman tasaisesti. Liimaa viimeinen käpy kepin päähän. Tarkista, että lopputulos on mahdollisimman tasainen ja lisää käpyjä tarvittaessa. Maalaa hyasintti haluamallasi värisellä spraymaalilla ja anna kuivua. Laita ruukkuun hiekoitussoraa ja paina hyasintti soraan ja koristele.

käpyhyasintti

Tämä askartelu onnistuu helposti myös isompien lasten kanssa mutta kuumaliimaus on hyvä tehdä aina aikuisen valvonnassa. Kävyt voi halutessaan maalata myös askartelu- tms. maaleilla ja koristella askateluglitterillä. Mikä parasta tämä tuoksuton vaihtoehto sopii myös allergiaperheisiin.

 

Luonnonmateriaaleista on moneksi:

Valkoiset kävyt

Taulut kierrätys- ja luonnonmateriaalista

 

Seuraathan blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa.

2 kommenttia “Askartele käpyhyasintti

    1. Hmmm, enpä osaa yhtään sanoa. Materiaalikuluihin ei ainakaan ihan hirveästi mene jos luonnosta kerää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *