Rahi olohuoneeseen

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Rahi (t) olohuoneeseen saapuivat täydentämään olohuoneen rentoa sisustustusta. Mehän päädyimme olohuoneemme osalta sohvattomuuteen seuraavista syistä:
a.) koska halusimme antaa lapsille kaikki makuuhuoneet
b.) halusimme olohuoneesta koko perheen yhteisen elohuoneen, jota voimme käyttää myös aikuisten makuuhuoneena.

rahi olohuoneeseen

Emme ole edelleenkään katuneet tätä ratkaisua. Se sopii meidän tarpeisiin ja elämäntyyliin loistavasti. Tämä elohuone on meidän näköinen kodikas ja rento.

Julkaisin jokin aika sitten kuvan olohuoneestamme eräässä sisustusryhmässä, herättäen keskustelua siitä onko sänky olohuoneessa hitti vai huti. Sen lisäksi paloin halusta kuulla kuinka tiukassa opitut sisustusnormit meissä istuukaan. Tekeekö olohuoneen sohva ja muuttuuko huone heti makuuhuoneeksi, kun siellä on sänky? Ja yllättävän paljon tämä herättikin keskustelua ja sain kasapäin kommentteja niin itse kuvaan kuin yksityisestikin.

Moni kommentoi ratkaisua vähentää tilaa ja tavaraa yhdistelemällä tiloja mahtavaksi, osa oli ”huolissaan” siitä missä vieraat meillä istuu. Joku oli sitä mieltä, että kysymyksessä  on selkeästi makuuhuone eikä olohuone. Osa koki rennon elohuoneen toimivaksi tilansäästäjäksi. Koska meillä on lähdetty rakentamaan tätä tilaa perhe edellä niin ensisijainen fokus on ollut omassa perheessämme ja sen tarpeissa. Ja toki meillä käy vieraitakin eikä heitäkään ole unohdettu. Löytyyhän tilasta nojatuoli muita tuoleja ja nyt kokonaisuutta täydentämään on  myös hankittu nämä Jotexilta tilatut SEATTLE-rahit.

Rahit sisustuselementtinä ovat ihan mahtavia, niitä on helppo siirrellä tarpeen mukaan. Ne toimivat niin istuimina kuin pöydän korvikkeena tai jalkapallina. Haaveilin Jotenxin valikoimasta niin ikään löytyvästä isosta ja pyöreästä SHANGHAI-rahista mutta päädyin lopulta kuitenkin kahteen kukkaroystävälisempään vaihtoehtoon.

rahi olohuoneeseen

Millaisia mietteitä sohvattomuus ja sänky olohuoneessa sinussa herättää? Tulisiko sänky naamioida sohvaksi vai saako se rehellisesti olla sänky?

Entäpä rahit, mitä mieltä niistä olet?

Lue myös:

10 kommenttia “Rahi olohuoneeseen

 1. Kyllä saa olla noin, itselleen sitä kotia kalustaa, kyllä ne vieraat löytää istumapaikan. Nuo rahit ovat kätevät.

 2. Mistä tuo seinähylly? Itse vähän vierastan sänkyä olohuoneessa, pitää aina muistaa pedata.. Teillä kyllä näyttää niin kutsuvalle

  1. Kiitos Leena <3. Kerronko salaisuuden, ei meilläkään aina ole pedattu, usein päiväpeitto heitetty puoleen väliin sänkyä ja thaht's it. Hylly on virolaisen suunnittelijan Jaanus Orgusaaren Comb hylly.

 3. Tila tulee suunnitella sen mukaan, mikä on omalle perheelle paras ratkaisu. Toki on hyvä miettiä, että onko sänky olohuoneessa paikka, mihin saa mennä vieraatkin istumaan. Tuo seinähylly on kyllä tosi kiva ja sopii tilaan täydellisesti.

  1. Kiitos Outi :). Tuo sänky on nimenomaan sellainen ja pedattuna kestää kyllä vieraidenkin istumisen. Itse asiassa olemme päässeet visiossamme hiukan eteenpäin ja sängystä on poistettu pääty ja se on käännetty toisinpäin jolloin sängystä kuoriutui massiivinen daybed tyynymerellä.

 4. Miten on onnistunut nukkuminen olohuoneessa? Kiinnostaisi sama ratkaisu, mutta mietin saako nukkua rauhassa, jos isommat lapset liikkuu vielä myöhään? Teillä ihanan iso olohuone ja erittäin kätevä ratkaisu, harmoninen ja kutsuva!

  1. Oih kiitos Kaisa :). Hyvin on onnistunut. Meidän perheen teinin huone on ulko-oven vieressä, joten jos tulee myöhään ja me olemme jo nukkumassa ei ainakaan meillä häiritse juurikaan. Teinin huoneeseen on jo aikaisempaan kotiin hankittu hänen toiveestaan minijääkaappi, joka omalta osaltaan vähentää iltaista/yöllistä liikehdintää.Eipä kenelläkään ole oikeastaan tarve liikkua vessareissuja enempää, eli ainakin meillä toimii tämä loistavasti.

 5. Kiva kuulla. Tästä inspiroituneena taidan kyllä siirtää meidänkin sängyn olohuoneeseen. Mukavaa että olet tästä kirjoittanut, minulle ainakin oli tästä apua. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *