Kaapelikelasta rahiksi trashdesign

Kaapelikelasta rahiksi käden käänteessä. Tarvittiin vain hiukan kalustemaalia, hiomapaperia ja muhkea istuintyyny.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Näin kevät auringon näyttäytyessä ja lomaa kotona kulutellessa on ollut aika taas hiukan toteuttaa itseään trashdesignin parissa. Pienehkö vanerirenkainen pahvijalkainen kaapelikela sai uuden elämän trendikkäänä rahina.

Kaapelikelasta rahiksi vaihe vaiheelta

Ensi töikseni rapsuttelin vanerilevyistä tarrat pois, jonka jälkeen poistin vielä tarran liimajäljet Spriillä. Tasoitin pinnasta suurimmat epätasaisuudet hiomalla. Kävin läpi hiomapaperilla myös reunat, jotka olin päättänyt jättää maalaamatta.

Kelan pahviosassa oli kaksi reikää, jotka täytin pakkelilla. Ja pakkelin kuivuttua hioin pakkelipinnan tasaiseksi. Maalina käytin tässä projektissa Clas Ohlsonin mustaa puolikiiltävää kalustemaalia. Muutamalla maalikerroksella lopputulos näytti varsin hyvältä.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Alkuperäisenä ajatuksena oli hankkia rottinkiverkkoa ja päällystää mustaksi maalattu jalka sillä, jolloin levyreunojen vaaleus olisi toistunut myös jalassa vaalean rottinkiverkon kautta. Ja samalla olisin saanut siihen lisää trendikkyyttä. Mutta rottinkiverkon hankinta olisi huomattavasti lisännyt rahin valmistuskuluja niinpä unohdin sen ajatuksen toistaiseksi.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Pehmusteeksi löytyi sopiva istuintyyny Jyskistä. Halkaisijaltaan 50 cm RYPEFOT istuintyyny on 5cm korkea. Ensin pyörittelin mielessäni tummanharmaata värivaihtoehtoa mutta lopulta päädyin kuitenkin tähän rauhalliseen oliivinvihreään tyynyyn. Pääsiäisen pyhinä käynnissä olleesta alesta hankittuna hintaa sille tuli vain 5,85 euroa.

Viimeistelin rahin laittamalla sen pohjaan ruuvien päälle suurehkot pyöreät huonekalutassut, joilloin sitä saa turvallisesti liikutella myös paljaalla lattialla.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Rahia voi helposti hyödyntää myös apupöytänä poistamalla vain istuintyynyn, sillä kevyehkönä tätä on helppo siirrellä tarpeen mukaan.

Mukavaa loppuviikkoa. Ensi viikolla luvassa lisää trahdesignia kodin kaunistukseksi.

Rauharentolan muut diy ideat löydät täältä.

Satu / Rauharentola - -

2 kommenttia “Kaapelikelasta rahiksi trashdesign

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *