Kutsuja & kaalilaatikkoa

Kauden ensimmäiset Pomp De Lux kutsut korkattu ystäväni luona ja vielä myöhemmin tällä viikolla sitten toiset samanmoiset toisen ystävän luona. Saanpahan siis makustella kunnolla ennenkuin päätän mitä meille tulee vai tuleeko mitään.

Kaikkea Pompin tyyliin uskollista löytyy kyllä tästäkin syysmallistosta, väreinä sitä tuttua ja turvallista niin ihanaa vaaleanpunaista mutta nyt myös viininpunaista, jäänsinistä ja currya. Rohkeita värejä hempeiden kaveriksi, tykkään. Poikien väreinä viininpunaista, currya ja tummansinistä.

Ainoa ongelma, johon törmäsin oli se, että moni vaate jonka olisin nähnyt stereoiden päällä oli pikkutyttöjen mallistosta, joka siis päättyy kokoon 98cm ja meidän isoille pikkutytöille siis auttamattomasti liian pieniä. Isojen tyttöjen mallit olivat sitten taas malliltaan jo selkeästi isommille tytöille. Onneksi myös niitä vaatteita löytyi jonkun verran, jotka löytyvät molemmista kokoluokista. Onko, joku muu törmännyt tähän samaan ”ongelmaan”?

Tässä kuitenkin muutamat lempparit tämän syksyn mallistosta.

index+4.jpg

index+5.jpg
kuvat: Pomp De Lux

 Sillä aikaa, kun minä kutsuilin kotiuunnissa valmistui ah niin herkkua, nimittäin kaalilaatikkoa. Tätä reseptiä ehdittiinkin jo toivoa niin tässäpä tulee. Kaalilaatikko on yksi niistä ruoista, jonka valmistan aina ihan ilman reseptiä. Tämä resepti on siis täysin viitteellinen.

Rauharentolan kaalilaatikko

1 1/2 dl puuroriisiä 1/2 tl suolaa 4 dl vettä 2-3 lihaliemikuutiota 1 kg keräkaalia 800 g jauhelihaa 1 kpl sipulia  1 tl suolaa 1/4 tl pippurisekoitusta  reilusti siirappia 4 dl lihalientä loraus kuohukermaa

Keitä riisi (1 1/2dl) suolalla maustetussa vedessä (4dl), kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
Keitä kaalia lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä (vettä niin, että kaalit peittyvät) kunnes se on hieman pehmentynyt. (säästä osa liemestä)
Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta.(maustamiseen käytän usein 1 lihaliemikuution)
Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Mausta siirapilla. Levitä seos uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi (kaalin keitinliemi), ja loraus kermaa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon kera.

Kaalilaatikkohan on parhaimmillaan valmistuksesta seuraavana päivänä. Joten meillä herkuttelu jatkuu tänäänkin.

Mukavaa alkanutta viikkoa. Ja lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille.

Kutsuja & kaalilaatikkoa” kommentit

  1. Minä olen myös Pompin uuteen mallistoon Avoimet ovet -päivässä jo tutustunut. Tytölle tilasin juurikin nuo sukkikset, jotka kuvassasi on sekä Hollywood -hameen mustana. Poitsulle tulossa tuo vaarinpaita keltaharmaa -raitaisena sekä harmaa fleece. Omat kutsut tässä kuussa, tulee tilattua varmaan paljon lisää. Meillä niin hoikkikset muksut, että suurempi ongelma on ne vaatteet, joita ei pysty kuminauhoilla kutistaan vyötäröltä.<br />
    <br />
    T. SariN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *