Sydämelliset suklaapalat (maidoton & gluteeniton)

Huh hei, eilen illalla kutsuiltiin miikareiden merkeissä yhteensä 10 naisen ja kuuden lapsen voimin (ja olihan täällä se lastenhoitaja mieskin). Tarjottavista tuli heti kutsujen päätteeksi reseptipyyntöjä, joita purankin pikku hiljaa näin blogin kautta. Ihan ekaksi Sydämelliset suklaapalat, jotka syntyivät me&i:n tämän kauden kuoseja mukaillen.

 

DSC_0053.jpg

 

SYDÄMELLISET SUKLAAPALAT

Pohja: 4 kananmuna * 3 dl sokeria * 5 dl gluteenittonta jauhoseosta ( Semper finmix ) * 1 dl sokerintonta kaakaojauhetta * 1 tl leivinjauhetta * 1 rkl vaniljasokeria * 2 dl Nalle vanilja kaurajuomaa * 200 g sinistä Keiju margariinia

Kuorrute: 100 g sinistä Keiju margariinia * 1 dl kahvia * 6 tl vaniljasokeria *  8 rkl kaakaojauhetta * 1 pkt tomusokeria (sokerimassakuvioita koristeeksi)

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Lisää kanamunavaahdon joukkoon vuorotellen kaurajuomaa ja kuivia aineita, välillä massaa sekoitellen. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt, sulatettu margariini. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle tai esim. voideltuun alumiinivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tee kuorrute. Sulata paiston aikana margariini ja lisää joukkoon kuuma kahvi. Sekoita joukkoon vielä kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria kuorrutemassaa hyvin sekoitttaen. Lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrute selvästi paksuuntuu. Levitä kuorrute kypsän ja kuuman pohjan päälle. Leikkaa mokkapalalevy paloiksi, kun se on jäähtynyt ja kuorrute on jähmettynyt. Tee paloihin sokerimassakoristeet ja paina ne varovasti jähmettyneen kuorrutteen päälle.

Vinkki! Mikäli, et ole käyttänyt sokerimassaa aiemmin sitä kannattaa lämmittää hiukan käsissä ennen kaulitsemista ja kaulita tomusokerin päällä, jolloin se ei tartu alustaan.

 

DSC_0055.jpg

 

DSC_0061.jpg

 

Nyt oikein sydämellistä päivää.

P.S. Postailen tällä viikolla vielä ainakin lisää ruokaherkuista, palailen päättyneeseen mittojen mukaan tehtyyn ruokavalioon ja pureudun yhteen sisustusongelmaan.

2 kommenttia “Sydämelliset suklaapalat (maidoton & gluteeniton)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *