Blogin uusi pelkistetty ilme

Mä olen ollut täällä kuin kissa pistoksissa ja odotellut blogin uuden bannerin ja logon valmistumista. Ja nyt on vihdoin valmista. Sekä blogin uuden bannerin että logon suunnittelun toteutti Projekti Verkaranta-blogin Jutta. Iso kiitos Jutta. Suunnittelu lähti käyntiin jokin viikko sitten muutamalla Jutan esittämällä kysymyksellä ja lisäksi mä sain kuvailla blogiani sekä sisustustyyliäni. Kävimme läpi myös toiveita värien ja muotojen suhteen.
Näin Jutta itse kuvaili projektin etenemistä:
Lähdin liikkeelle lukemalla tekstejäsi ja katsomalla kuviasi vähän eri silmällä kuin aiemmin, enemmän tarkkailevana. Antamasi vastaukset toimi myös lähtökohtana suunnittelulle. Värien valinta tuntui helpolta, ja ne myös toimivat blogiportaalin kuvakkeiden kanssa saumattomasti yhteen.
Lopulliset muodot ja värit hahmottuivat vasta myöhemmin. Alkuun tekstit tuntuivat parhaimmalta, mutta lopulta ympyrän muoto tuli mukaan kuvioihin. 
Mielestäni lopputulos avautui kaikista eniten tehdyn värikartan mukaan ja tyylillisesti tavoittelimme selkeää, mielenkiintoista ja rönsyilemätöntä logoa. Pelkät suorat kulmat ei mielestäni tyylillisesti sopineet blogiin, vaan siihen tuotiin pehmeyttä murretun keltaisen/oranssin värillä (keltainen pallo ei ole symmetrinen, vaan se on käsin piirretty). Tämä taas toi pienen mausteen muuten mustavalkoiseen pohjaan. Halusin logon olevan sopivan rento, mutta samalla tyylikäs ja ryhdikäs. Lopulta logon muotoon valikoitui pyöreä muoto. Pyöreä muoto tuo ryhtiä, rennon fontin ympärille. Heti suunnittelun alkuvaiheilta  harmaan, mustan ja valkoisen rinnalla kulki murrettu keltainen.
rauharentola_tyylikartta.jpg
Mitä sä pidät uudistuneesta ilmeestä?

6 kommenttia “Blogin uusi pelkistetty ilme

    1. Kiitos. Mä lähdin rohkeasti kokeilemaan välillä jotain ihan erilaista ja olen lopputulokseen tyytyväinen.

  1. Ihanasti kirjoitettu! Ja mä niin tykkään tuosta värimaailmasta. Kiitos kun sain olla mukana kanssasi rakentamassa uutta ilmettä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *