Luomu tuholaistorjuntaa

Toimin eilen liikennepoliisina ohjaten reitiltään eksyneen muurahaisarmeijan takaisin sinne minne kuuluvatkin eli pihalle. Liikennemerkkien heiluttelu ei tässä tapauksessa auttanut kumma kyllä. Niinpä päätin ottaa aseekseni yhden lempparimausteistani, joka ei taida kuitenkaan olla muurahaisten herkkua. Sirottelin pienten veijareiden kulkureitille kodinhoitohuoneen ulko-oven listan alle ja viereen kanelia ja, koska  tämä mauste on muurahaisten mielestä epämiellyttävää ne siirtyvät kiltisti muualle.

 

DSC_0598%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Varsin toimiva on myös kanelista ja karkeasta merisuolasta tehty seos, joka edellisen tapaan on vaaraton käyttää myös lapsi/lemmikkieläinperheissä. Ja aika herkullinen on tuoksu tätä ”torjunta-ainetta” käytettäessä. Kaneli toimii hyvin myös pihassa ja puutarhassa.

 

DSC_0601%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0606%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Millaisin asein sinä käyt taistelua muurahaisarmeijaa vastaan?
Löytyykö ne vanhan kansan keinoista vai turvaudutko myrkkyyn?

4 kommenttia “Luomu tuholaistorjuntaa

  1. Juu, tää on niin toimiva karkoitin, jopa ne isommat murkut hävisivät mökiltä kun ympäri taloa kilon verran tuota kanelia ripottelin, suolaa en ole lisännyt.

    1. Toimiva on, eipä meillekään enää yksikään sisälle eksynyt. Ja hyvä niin. Aurinkoista päivää, kevät tulee ♥.

    1. Itse olen kokeillut vain kanelia, mutta vanha kansa suosittelee myös tätä suolan ja kanelin seosta. Se on varmasti lempeämpi vaihtoehto kuin myrkyt vaikka sen tarkempaa tutkimustietoa minulla ei asiasta olekaan. Ja sisätiloissa voinee sitä ainakin käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *