Askartele kranssi tonttuoveen

Lumen myötä joulufiilis hiipii varkain, askartele kranssi tonttuoveen tuomaan sitä fiilistä myös tonttulaan. Kranssi syntyy helposti jämäkästä pahvista ja langasta. Koristeeksi voi käyttää kaksiväristä puuvillanarua, pieniä askartelupalloja (tonttulakin tupsuja) tai pumpulista pyöriteltyjä palloja.

Piirrä pahviin ympyrä muovista lääkelasia muottina käyttäen. Piirrä ensin yläreunan kokoinen ympyrä, jonka jälkeen piirrät toisen ympyrän piirtämäsi ympyrän keskelle käyttäen lääkelasin pohjaa. Leikkaa keskiosa irti. Pyöritä lankaa kranssipohjan ympärille ensin tiukasti lankaa vieri viereen. Muutaman kerroksen jälkeen voit kieritellä lankaa sikin sokin kranssin ympäri, jotta saat kranssiin muhkeutta ja kolmiulotteisuutta. Viimeistele kranssi vielä kaksivärisellä puuvillanarulla ja liimaa siihen muutama pieni ja pörröinen askartelupallo tai pyörittele pumpulista palloja.

Ja hei, jos sinulla ei ole vielä tonttuovea ohje sellaisen askartelemiseen löytyy täältä.

Kunhan pahvi on tarpeeksi jykevää voi samaisella ohjeella (vähän suurempana tosin) loihtia kranssin meidän ihmistenkin oveen. Toimii varmasti hyvin ainakin kerrostalossa asuvien ovessa, jolloin kranssi on ns. kuivassa tilassa.

Mukavaa viikonloppua ja kertokaahan taas niitä postaustoiveita, toteuttelen niitä aina niin mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *