Unelmien hinta

Mikä onkaan unelmien hinta? Mikä on se hinta, joka pitää maksaa saadakseen toteuttaa edes pienen palan omasta unelmastaan?

Tammikuussa 2016 tein oman henkilökohtaisen elämäni ehkä suurimman päätöksen ja irtisanouduin hoitovapaan päätteeksi vakituisesta virastani, vaihdoin alaa ja ryhdyin freelancer sisällöntuottajaksi. Se päätös oli iso mutta oi kuinka vapautunut sen jälkeen olinkaan. Aluksi töitä oli ihan mukavasti ja tilille kolahti rahaa säännöllisesti. Sitten hiljeni, maksoin itselleni palkkaa kuukausittain säästöistäni vähien ja epäsäännöllisten tulojen lisäksi.

Mutta säästöjen huvetessa oli aika alkaa miettiä toisenlaisia ratkaisuja. Realisti sanoisi tässä kohdassa, että mene hyvä ihminen töihin. Yksinkertaista eikö? Mutta eipä sekään vaihtoehto niin yksinkertainen ollut. Vuonna 2000 saatu sairaanhoitajan koulutus on auttamattomasti vanhentunut ja sen lisäksi töitä hakiessani törmäsin myös toiseen ongelmaan; koulutuksen ja kokemuksen puutteeseen aloilta ja tehtävistä, joita itse pidin mielenkiintoisina.

Kaiken kaikkiaan työnhaku on ollut varsin uuvuttava kokemus ja päällimmäisenä tunteena pyörii usein riittämättömyys, tarpeettomuus. Kiitos mutta ei kiitos söi sisintä pala palalta enemmän. Ja itsensä kokoaminen aina oven sulkeutuessa muuttui aina vaan vaikeammaksi.

Onneksi rinnallani seisoo mies, joka on antanut minun elää unelmaani ja nähnyt myös sen mitä tällä ratkaisulla on saavutettu, sen jota rahalla ei voi mitata. Lyhyitä päiväkotipäiviä, ei yksinäisiä iltapäiviä ja iltoja koulun jälkeen, aikuisen läsnäoloa ilman kiirettä.

unelmien hinta

Kun aika on

Rahaa kuitenkin tarvitaan ja ryhdyimmekin yhdessä miettimään mistä ja miten voisimme säästää, jotta elämä kaikilla olisi kuitenkn mahdollisimman mutkatonta. Me molemmat tiesimme, että asuminen kaikkine kuluineen haukkaa suurimman osan tuloistamme ja siksi järkevin ajatus on karsia asumisen kuluja. Mitä se sitten meidän kohdallemme tarkoittaa? Se tarkoittaa uutta vähän edullisempaa kotia kivenheiton päässä nykyisestä. Muutamaa neliötä vähemmän mutta silti tarpeeksi tilaa kaikille.

unelmien hinta

Koska unelmilla on hinta me olemmekin nyt uuden alun edessä. Matkalla kohti uutta kotia, jota lähdemme muokkaamaan oman näköiseksi suurella rakkaudella, sillä elämä on…

nyt ja tässä.

 

Lisää elämänmakuisia kirjoituksia löydät täältä.

Seuraathan blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa.

Satu / Rauharentola - -

8 kommenttia “Unelmien hinta

 1. Tätä olen itsekin monesti miettinyt, oma talo nielaisee kuukausitasolla melkoisen määrän rahaa, meillä on kaksi vanhinta kohta muuttamassa pois kotoa, joten nyt on aika miettiä uudelleen näitä asumisen asioita…

  1. Kyllä yllättävän paljon. Vaikka koti onkin tärkeä, on kiva myös elää penniä venyttämättä.Näin me ainakin uskomme.

 2. Viisaasti sanotaan, että koti on siellä, missä sydän on. Teidän sydämet muuttaa uuteen kotiin ja sinä teet uudesta paikasta teille kodin, teidän näköisen. Ihana miehesi auttaa sinua kaikin tavoin toteuttamaan uusia unelmiasi. Muutos on aina uusi mahdollisuus! Koska päästään kylään?
  Terveisiä kaikille Pirkolta ja naapurin murusilta.

  1. ❤️ niin se taitaa olla. Muutto pyörähtää käyntiin marraskuun puolen välin tienoilla. Kutsutaan kylään tottakai vielä ennen joulua. Terkkuja!

 3. Ihana teksti! Samaistuin. Minäkin haaveilen samoista asioista, mutta se oman paikkansa löytäminen siitä omasta haaveesta on ollut ja on edelleen vaikeaa. Riittämättömyyden tunteita on paljon sekä pelkoa siitä ettei kelpaa mihinkään.

  1. Kiitos ?. Mä uskon, että meitä on monta. Täytyy vaan jaksaa uskoa unelmiinsa ja tehdä kompromisseja. Luotetaan siihen, että se oma paikka löytyy ❤️.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *