Lukijan kotona: Täydellinen muodonmuutos

Lukijan kotona vie meidät tällä kertaa Koivulaan, taloon joka on vuosien varrella kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Muuttunut asukkaiden mukana asukkaidensa tarpeita vastaavaksi kodiksi, jonka keskiössä on lapset ja eläimet. Vanhasta muistuttaa enää oikeastaan vain ulkoseinät ja piha. Mutta annetaanpa Katin kertoa meille Koivulan tarinaa.

– Satu

Muutimme 10 vuotta Helsingistä Koivulaan. Taloon, joka oli täydellisen remontin tarpeessa. Näimme talossa potentiaalia. Sielujen silmin pystyimme kuvittelemaan millaisena se olisi täydellinen. Nyt 10 vuotta myöhemmin emme ole valmiita. Mutta joka päivä olemme lähempänä. Tällä hetkellä talossa ei ole mitään muuta vanhaa kuin ulkokuori sekä piha. Remontoinnin tiimellyksessä olemme unohtaneet hoitaa pihaa. Meillä 2000 neliön tontti, johon olemme useana keväänä pohtineet erilaisia viritelmiä, mutta aina ovat kariutuneet johonkin.

Kodin sydän

Koivulan sydän on ehdottomasti olohuone / ruokailutila yhdistelmä. Suuri avaratila, jossa mahtuu olemaan. Koivulan kaikki tilat ovat mietitty lasten ja eläinten mukaan. Sisustuksessa olemme pyrkineet suosimaan kotimaisia tai skandinaavisia valmistajia. Laadukkaat ja kestävät materiaalit ovat olleet aivan ehdoton valinta, koska lapset ja koirat.

Lukijan kotona

Kuva on meidän keittiön työtasolta.

Keittiö oli ensimmäinen asia mitä talossa remontoitiin ja se koki täydellisen muodonmuutoksen 10 vuotta sitten. Suurin haaveeni oli saada kokatessa katselle ikkunasta ulos ja se toteui, kun järjestelimme keittiön uusiksi. Keittiössä on pieni aamiaispöytä, jonka ympärille mahtuu tiiviisti viisi syömään. Käytännössä meiellä ei koskaan ole sen pöydän ympärillä kolmea ihmistä enempää.

Laajenee, laajenee

Tänä vuonna kotimme on laajentunut huimat 65 neliötä. Laajennuksen yhteydessä meille rakennettiin ruokailutila sekä lapsille uusi huone, kuraeteinen sekä aikuisten makuuhuone.

Meillä on lapsilla käytössä kolme huonetta. Yksi on pienten lasten leikkihuone, yksi pienten makuuhuone ja yksi teinin valtakunta, johon kameroilla ei ole pääsyä. Lastenhuoneissa korostaa laadukkaat materiaalit, käytännölisyys sekä virikkeellinen toiminta. Meillä on panostettu liikkumiseen, joten löytyy voimistelurenkaat, puolapuut, trapetsi ja tasapainolautoja.

Lastenhuoneen sisutukseen ovat lapset saaneet vaikuttaa. Batman on tällä hetkellä se juttu meidän keskimmäisellä, joten sen mukaan olemme yrittäneet sisustaa huonetta.

Viimeistelyä vaille valmis

Tällä hetkellä meillä on remontin alla wc, eteinen sekä kodinhoitohuone. Muissa huoneissa pientä viimeistelyä, kuten maalaamista sekä sisustamista. Meiltä puuttuu valaisia, verhoja ja mattoja. Sitten tietenkin seinille olisi tarkoitus laittaa lisää tauluja valokuvia ja luoda niiden avulla kodikkuutta. Haaveena olisi myös kunnollinen viherkasviviidakko. Ensin pitäisi tietenkin oppia hoitamaan niitä kukkia.

Täältä voi käydä lukemassa lisää Koivulan remonttipostauksia:

https://koivulanemanta.fi/operaatio-talon-laajennus/

 https://koivulanemanta.fi/rakennetaan-unelmien-koti-tuunaamalla-vanha/

 https://koivulanemanta.fi/talon-laajennus-etenee-remonttifiilistelya/ 

https://koivulanemanta.fi/talon-laajennus-etenee-remonttifiilistelya/ 

 

Kaikki Lukijan kotona kodit löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *