#tuulikaappi

Tuulikaapin ei ole tarkoituskaan olla sisustuksellinen taideteos tai edes lähellä sitä. Vaan sen tulee olla toimiva, jossa kengillä, takeilla, pipoilla ja hanskoilla on kaikilla oma paikkansa. Ja mielellään vieläpä niin, että lattialle jää sopivasti tilaa pukemiseen ja riisumiseen. Remontin yhteydessä meidän tuulikaappia uudistettiin toimivammaksi ja säilytysjärjestelmäksi valikoitui Ikean Algot järjestelmä. Kuten aiemmin kerroin valintaan vaikutti hinnan lisäksi myös tämän järjestelmän mitoitus. Järjestelmän mitoilla koko tuulikaapin seinäala saatiin hyödynnettyä lähes kokonaan ja osa vanhan tuulikaapin säilytysratkaisuista voitiin säilyttää. Joitakin Trones laatikkoa tuulikaappi vielä kaipaa mutta muutoin se olisi nyt tässä.

 

DSC_0625%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0627%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ehei, ei meidän tuulikaappi ole normaalisti näin tyhjä mutta kokonaisuuden hahmottamisen vuoksi kuvasin tuulikaapin ennenkuin kaikki tavarat olivat paikoillaan. Koska kenkähyllyt on käsitelty öljyllä niiden värin muuttaminen olisi vaatinut ihan liikaa ponnisteluja. Päätin sen sijaan tuoda tilaan samaa sävyä muutamalla Smartstore  laatikolla, joiden kannet ovat sävymaailmaltaan kenkähyllyn kanssa lähes samaa maata. Toimii mielestäni hyvin muutoin niin mustavalkoisen sävymaailman rikkojana, vai mitäpä sanot?

 

DSC_0631%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tilaa tuli huimasti lisää ja mikä tärkeintä nyt lattialle mahtuu hra X ja neiti Y:t.

4 kommenttia “#tuulikaappi

  1. Voin kertoa, että tuulikaappi on meidän perheen murheenkryyni. Kuusi henkisen perheen tavarat ei vaan meinaa mahtua siihen pieneen tilaan. Etenkin kun järjestelmällisyys ei ole hyveemme. Alun alkujaankin kyseenalaistan talopaketin suunnittelun. Tuulikaapeista on tehty pieniä ahtaita koppeja, joissa vielä aukeaa sisäänpäin. Me päädyttiin ottamaan ovi kokonaan pois, että tila olisi edes hiukan käytettävämpi. Jos joskus vielä rakennan taloa, niin keittiön lisäksi keskityn eteiseen.

    1. Tuo on kyllä totta. Usein tuulikapit ovat sellasia pieniä koppeja, johon ei mahdu juuri mitään. Asuntomessuilla ihmettelin uutta trendiä, jossa moneen kotiin tultiin ikäänkuin suoraan olohuoneeseen tai keittiöön. Eli eteistä ei juurikaan ollut saati sitten tuulikaappia. Ei toimisi meillä eikä varmaan monessakaan muussa lapsiperheessä. Meillä tuulikaappi on onneksi melko iso ja ovikin vaikka aukeaakin sisäänpäin peittää taakseen kenkien kerrostalon.

  2. No mutta näyttääpäs toimivalta tuulikaapilta ! Jaathan kuvia sitten kun tavarat paikoillaan :)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *