Musta pääsiäiskukko

Musta pääsiäiskukko syntyy helposti kartongista ja on samalla oiva harjoitus ketju- ja sormivirkkaukseen. Näiden veikeiden kukkojen alkuperäinen ohje löytyi uusimman Ihana-lehden pikku-ihana sivuilta. Mutta kuten arvata saatatte niin pitihän tätäkin ohjetta vähän muunnella.

pääsiäiskukko

Kukkoa varten tarvitset:

  • mustaa kartonkia
  • origami tms. kuviopaperia
  • trikookudetta
  • silikonihelmiä
  • askarteluliimaa
  • paksuhkon neulan tai rei’ittimen
  • virkkuukoukun

pääsiäiskukko

Pääsiäiskukko = kartonkia ja ketjusilmukoita

Leikkaa kartongista suorakulmainen kolmio, jonka pisimmän sivun pituus on 25 cm. Leikkaa kolmion lisäksi kolmion mallinen pala nokkaa varten.  Ja  sydämen mallinen pala harjaa varten. Päällystä harja ja nokkapala kuviopaperilla tai leikkaa ne suoraan vahvasta kuviopaperista.

Virkkaa trikookuteesta ketjusilmukoita joko virkkuukoukulla tai sormilla. Tee silmukkanauhoista tarpeeksi pitkiä ja päättele.

Liimaa nokka ja harja paikoilleen ja kieputa ketjusilmukkaketjut kukon vartaloon.  Pujota trikookudepalat jaloiksi neulan avulla ja tee solmu takapuolelle. Reiät voi tehdä myös rei’ittimellä ja pujottaa sitten vain trikookuteen pätkä reiän läpi. Mikäli teet reiän rei’ittimellä varmista jalkojen pitävyys tuplasolmuin. Pujota langanpäihin silikonihelmet ja tee solmut stoppareiksi.

Pääsiäisen askarteluideoita löydät lisää täältä ja täältä. Myös Pinterest on pullollaan hauskoja ja helppoja pääsiäisaskarteluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *