Olen olemassa

Yhteistyössä Tarja Sirkiä Photography, Salon LK ja Kublo

Olen olemassa – ansaitsen tulla nähdyksi. Oletko koskaan miettinyt millainen nainen ansaitsee tulla nähdyksi? Onko vastaus nuori, kaunis ja laiha? Jaammeko kaikki tuon ajatusmaailman vain hiljaisesti hyväksyen? Olet ehkä huomannut, että mm. mediassa aikuiset keski-ikää lähestyvät tai hieman vanhemmat ei niin täydelliset naiset ovat hävinneet miltei kokonaan näkyvistä ja silti annamme asian vain olla ja tyydymme kohtaloon.

Valokuvaaja Tarja Sirkiä on kuitenkin päättänyt toisin. Hän haluaa jatkossa suuntautua enemmän aikuisten naisten kuvaamiseen ja haluaa tuoda jokaisesta naisesta esille sen fantastisen, kauniin ja upean henkilön mitä me suomalaiset naiset oikeasti olemme ja toteuttaa kuvattavalleen “päiväni prinsessana” kuvaushetken.

olen olemassa - tarja sirkiä photography

Mä olen aina ollut oman ulkonäköni suhteen kovin kriittinen ja sorrun liian usein miettimään millaisena muut minut näkevät, se riittämättömyyden tunne tiedättehän? Valehtelisin jos väittäisin tämän kuvaushetken muuttaneen sitä oleellisesti. Mutta askel oikeaan suuntaan, itsensä hyväksymiseen se kuitenkin on. Vikojen etsimisen sijaan yritän löytää kuvista sen pilkkeen silmäkulmasta, elämänilon ja loisteen. Sen kauneuden, joka minulta jää usein näkemättä.

En ole koskaan viihtynyt kameran edessä, enkä ole koskaan ajatellut sinne kuuluvanikaan mutta silti päätin tarttua haasteeseen, poistua mukavuusalueeltani ja suostua Tarjan kuvattavaksi. Ei se ota jos ei annakaan.

Olen olemassa epätäydellisenäkin

Tarja Sirkiä Photographyn studio sijaitsee Kellokosken ruukkimiljöössä Tuusulassa. Rustiikkinen tehdasmiljöö suurine rapistuneine valoa puskevine ikkunoineen ja halkelevine seinineen on ihan oma tarinansa mutta sopii tämän tarinan kulisseiksi täydellisesti. Se on kuin muistutus siitä, että kauneus ei vaadi täydellisyyttä vaan jotain ainutkertaista, eletyn elämän tuomia vivahteita. Salon LK:n kampaaja-maskeeraaja Laura meikkaa ja laittaa hiuksia ja Tarja kuvaa, ja voin hetkeksi unohtaa ajatukseni siitä, että en sitten ainakaan hymyile, sillä se leventää kasvojani lisää.

olen olemassa - tarja sirkiä photography

Kuvauksien jälkeen istahdin kotisohvalle väsyneenä mutta onnellisena. Pieni kohta kahdeksanvuotias tyttäreni istuu lattialle eteeni ja tuijottaa minua herkeämättä suurilla silmillään pitkään ja toteaa: äiti, sä olet vaan niin kaunis.
Epätäydellisen kaunis minä, olen olemassa tässä ja nyt.

Se riittää.

Kuvat: Tarja Sirkiä Photography
Tarja Sirkiä Photography on erikoistunut henkilökuvaukseen ja tarjoaa yhdessä Salon LK:n kanssa naisille kokonaisvaltaisia henkilökuvauksia, joihin sisältyy meikki ja kampaus. Tuusulan Kellokoskella sijaitseva studio löytyy osoitteesta Vanha Valtatie 190.

 

Satu / Rauharentola - -

5 kommenttia “Olen olemassa

  1. Ihania kuvia ja ihana aihe! Tärkeä aihe. Ja sä todella olet kaunis, usko pois. <3

    P.S. Ihana oli nähdä eilen! 🙂

    1. Kiitos Irina <3, aihe on tärkeä ei vain minulle vaan myös uskomattoman monelle muulle. Sanoiksi pukeminen ei vaan aina ole niin helppoa mutta hyvin vapauttavaa :). Hätäisen teinin vuoksi näkeminen oli supernopea viuhahdus mutta seuraavalla kerralla sitten paremmin.Löysitkö muuten mitään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *