Jouluinen bataattipiirakka

Olin jo vallan unohtaa virtuaalisessa reseptiarkistossani mua odottaneen ystävältäni saamani makean bataattipiirakan ohjeen.  Mutta oikeastaan tämä joululta maistuva herkku oli hyvä testata juuri nyt. Pientä hienosäätöä tein tähänkin reseptiin mutta silti se jäi mun makuuni vielä hiukan makeaksi. Mikäli innostut reseptiä testaamaan niin sokerin määrää voi halutessaan vielä hiukan pienentää.

 

DSC_0138%20rauharentola.jpg

 

Makea bataattipiirakka

– 1 iso bataatti (n. 450g)

– 1,5 dl pehmeää voita

– 2 dl sokeria

– 1,5 dl maitoa

-2 kananmunaa

– 0,5 tl muskottipähkinää (jauhettu)

– 0,5 tl kanelia (jauhettu)

– 1 tl vaniljasokeria

– 1 Myllyn Paras piirakkapohja (suolainen)

 

Keitä bataattia kuorineen n 40-50 min. kunnes on kypsä. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja kuori. Soseuta bataatti kulhossa voin kanssa. Lisää sokeri, munat, maito ja mausteet. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Voitele irtopohjavuoka ja levitä sulanut piirakkataikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja kaada seos piiraskuoreen. Paista 180-200 asteessa 60 min.

 

DSC_0145%20rauharentola.jpg

 

Makoisaa viikonloppua myrskyisissä merkeissä <3.

 

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *