Arvonta & Lastenhuoneen detox

Kuluneen kuukauden aikana meillä on sairastettu silmätulehduksia potenssiin kymmenen, nuhaa, yskää, kuumetta, korvatulehdus ja yllättäviä allergisia reaktioita. Ja liittyipä jonon jatkeeksi vielä oksennustautikin. Mistä näitä tauteja oikein tulee, kysyn vaan? Loman alkajaisiksi päätin aloittaa laajamittaisen kodin puhdistamiskuurin, joka alkaa sieltä kaikkein synkimmästä paikasta eli lastenhuoneesta.

Vaikka uuden tutkimustiedon valossa näyttääkin siltä, että nykyaikainen siivoustekniikka eli siivouskemikaalien käyttö ja jatkuva bakteerien torjunta aiheuttaa haitallisia terveysvaikutuksia, niin tälläisen pöpöhyökkäyksen jälkeen siivoaminen on enemmän kuin perusteltua vai onko? Lian lisäksi nyt puhdistetaan lastenhuone myös hurjista kemikaaleista tai ainakin vähennetään niitä hiukan.

 

DSC_0197%20rauharentola.jpg

 

Lastenhuoneen ja itse asiassa koko kodin siivouksen avuksi saapui valikoima Lilly’s Eco Clean tuotteita. Lilly’s on irlantilainen, kahden suomalaisnaisen perustama ekologinen pesu- ja puhdistusainesarja. Tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ei siis ole myöskään  testattu eläimillä. Ne ovat biohajoavia, ja niiden raaka-ainelista on varsin lyhyt ja ytimekäs, onhan tuotteiden tavoittena mahdollisimman pieni kemikaalikuorma . Puhdistusaine sisällöstä löytyy mm. sellaisia tuttuja aineita kuten suola, etikka ja sitruunahappo.

 

DSC_0192%20rauharentola.jpg

Mikäli haluat tehdä vielä enemmän, kuin vain muuttaa lastenhuoneen siivousaineet vähemmän kemikaaleja sisältäviksi, hyviä vinkkejä lastenhuoneen terveellisyyden parantamiseksi  löydät Kemikaalitutkan artikkelista Terveellinen lastenhuone.

 

Lilly’s sarjan tuotteet vaikuttavat oikein laadukkailta ja tehokkailta. Tuotteiden hinnat ovat tietysti jonkin verran ns. perustuotteita kalliimpia mutta useimpaa näistä tarvitaan huomattavasti normituotetta vähemmän. Tästä syystä ajan kuluessa  hintaero varmasti tasoittuu. Mun ehdottomaksi lemppariksi valikoitui wc:n puhdistusaine, joka on varsinainen tehopakkaus.

 

DSC_0211%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

ARVONTA

Ja lopuksi arvotaan Lilly’s Eco Clean tuotepaketti, joka sisältää seuraavat tuotteet:

Astianpesuaine
Yleispuhdistusaine
Rasvan- ja kalkinpoistaja
Lattianpesuaine
WC:n puhdistusaine
Huuhteluaine
Pyykinpesuaine

 

DSC_0143%20%284%29%20rauharentola.jpg

 

Kerro suhteestasi siivoamiseen ja olet mukana arvonnassa. Kloritepullo päivässä vai kasvaako imuristasi heinää? Mitä on kiva siivota ja minkä homman jätät mielelläsi tekemättä? Mihin kiinnität huomiota siivousaineita ja välineitä hankkiessasi? Lisäarvan saat, kun käyt tykkäämässä Lilly’sin Facebook sivusta.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy  29.2.2016 klo.23.59

Muistathan kertoa kommentissasi monellako arvalla olet mukana.

 

 

(Yhteistyössä: NHS Nordic Health Systems Oy)

 

 

116 kommenttia “Arvonta & Lastenhuoneen detox

 1. Aikanaan, kun lapset olivat vielä kotona ja meillä oli iso koira, imuroin päivittäin.<br />
  Nykyisin mieheni yleensä imuroi ja minä lähden koirien (2 pientä) kanssa lenkille.<br />
  En ole himosiivooja, mutta kohtuullisen siistiä pitää olla.<br />
  Kahdella mukana.

 2. Ei mene kloritepulloa päivässä, muttei imurista kasva heinäkään. Olisinko sitten sellainen &quot;tolkun ihminen&quot; tässäkin asiassa 😀 Meillä on pieni perhe, eikä edes lemmikkieläimiä, joten pääsääntöisesti riittää imurointi ja isompi siivousurakka kerran viikossa. Päivittäin tietysti on pyykkihuoltoa ja tavaroiden paikalleen järjestelyä. Mieluiten jättäisin väliin koko siivouksen, mutta pakkohan se on, kun muuten menee hermo huonoon kuntoon ja siivouksen jälkeen koti aina tuoksuukin niin raikkaalta.<br />
  <br />
  Yhdellä arvalla mukana!

 3. siivousasioissa olen sellainen &quot;keskitien kulkija&quot;, ei mene kloritepulloa päivässä, eikä viikossakaan. Tykkään kuitenkin, että koti on perussiisti.<br />
  <br />
  Kahdella arvalla mukana.

 4. Olen enemmänkin sellainen järjestelijä- ja asettelijatyyppi, en niinkään siivooja tai kuuraaja. Pesuaineet ostan marketin hyllyltä, jos muistan jonkun loppuneen. Pölyt on helpoin pyyhkiä paidan hihaan ohimennessä :D<br />
  Kai sitä vois vielä opetella…

 5. En erikoisemmin rakasta siivoamista, kuitenkin kerran viikossa siivotaan. Imuri ei kasva heinää, villakoiria vilahtelee… Yritän ostaa kotimaisia tuotteita. En kestä hajusteita, joten nenän mukaan valikoin – kovin voimakkaat tuoksut saavat jäädä kaupan hyllylle. Juu, ja kahdella arvalla mukana.

 6. Tykkään siivota niin, että pitkin viikkoa siivoilee aina vähän, ettei jätä kaikkea viikonlopulle. Ja tykkään siististä kodista, eikä tavarat saa olla hujan hajan. Ikkunan pesu on homma, josta en tykkää ja mies joutuu sen tekemään.

 7. Siivoaminen. Oivoi. Olen AD/HD -tyyppinen viillettäjä, joka on kasvanut ihan siistissä kodissa, mutta jolle ei jotenkin vain ole tarttunut sellaista siisteyden tatsia… Mieheni ei ole sen lahjakkaampi ja hänen kotonaan lattiallejätetyt kalsarit ja sukat ovat kuin itsestään korvaantuneet puhtailla – simsalabim! Toisaalta, eipähän kumpikaan niuhota 😉 hih! Tavoite on tulla siistiksi, eli siistiä joka päivä niin, ettei varsinaista siivouspäivää tarvitsisi pitää. Tykkään putsata: pölyjen, peilien ja lattioiden pyyhkiminen on mukavaa, mutta kun se tavaroiden paikoilleensaattaminen tuntuu vievän kaiken paniikkisiivoukseen käytetyn ajan, ei syväpuhdistukselle tunnu ennen vieraiden saapumista jäävän aikaa :/… Tilanne paranee pikkuhiljaa, ja kai tässäkin èlämäntapamuutoksessa ne hitaimmat tulokset ovat pysyvimpiä, joohan :)?

  1. 2 arpaa<br />
   En tykkää imuroida, jotenkin hankalaa. Pitäisi keksiä parempi siivoamissysteemi siihen. Uusi imuri hankinnassa, ehkä sitten sujuu paremmin. Yritän pyrkiä siihen, että pyyhkisin pölyä vaikka 5 min per päivä, sitten viikkosiivous helpompi.

 8. Itse tykkään käyttää hajuttomia tuotteita siivouksessa, koska olen astmainen. Itselläni hyvää kokemusta Kiillon Airi-sarjasta, mutta tuota merkkiä olisi kans kiva kokeilla! Meillä siivotaan noin kerran viikossa, vaikka melkoista pakkopullaa se onkin.

 9. Suhteeni siivoamiseen on kuin hyvä avioliitto; joskus (usein) ärsyttää ihan vietävästi, mutta pohjimmiltaan tietää että ilmankaan ei oikein pärjää. Rutiinit olisi hyvät, nyt se siivoaa jota alkaa sotku nyppimään. Vaan ollapa joka tavaralle paikkansa, silloin siivoaminen olisi itse asiassa ihan pikkujuttu.<br />
  Mukana arvonnassa kahdella mahdollisuudella.

 10. En erityisesti välitä siivoamisesta, mutta se johtuu siitä että tavarat ovat sekaisin. Olen kyllä onnellisempi, kun tavarat ovat järjestyksessä. Yritän kun päästä turhasta tavarasta eroon. Siivoan, kun tulee vieraita. Yritän jatkuvasti kehitellä tavaroiden eri säilymysmuotoja kotiin.

 11. Minä tykkään että koti on aina siisti ja puhdas ja valmiina vastaanottamaan vieraita koska tahansa 🙂 Teen kotona töitä ja joudun katsella kotia tuntitolkulla joka päivä, joten mieli pysyy hyvänä, kun koti on kunnossa.<br />
  <br />
  En pidä siivouspäiviä, vaan siivoan koko ajan vähän jotain. Aina kun siirtyy huoneesta toiseen, voi viedä jotain mukanaan 😉 Näin siivous tapahtuu kuin huomaamatta, eikä siitä tarvitse stressata. <br />
  <br />
  Kloritea ei kulu, mutta muita perus puhdistusaineita kylläkin. Ja ihmesieniä on aina käden ulottuvilla. Kädet tosin kärsii kuivuudesta, kun en muista useinkaan vetää hanskoja käsiin siivotessa.<br />
  <br />
  Lapset opetetaan samaan tapaan eli siistimään aina heti jälkensä, jotta huoneisiin ei kasaannu liikaa siivottavaa.<br />
  <br />
  Olisipa kiva päästä kokeilemaan näitä tuotteita. <br />
  <br />
  Kahdella arvalla mukana!

 12. Tykkään siivota joka päivä jonkin verran, eli lähinnä napsauttaa robottipölynimurin pörräämään, köh köh. Siistiä ei lapsiperheessä tule kyllä koskaan..

 13. Oi, olen tykästynyt kyseisen merkin tiskiaineeseen, olispa ihana kokeilla muitakin tuotteita 🙂 Eli siivousaineissa yhä enenevissä määrin keskityn ekologisiin tuotteisiin ja yritän välttää myrkkyjä. Kerran viikossa tulee tehtyä isompi siivous miehen kanssa ja päivittäin toki järjestelen paikkoja, siivoan keittiötä, pesen pyykkiä ja tiskailen. Muutaman kerran vuodessa meillä käy siivoojaa tekemässä oikein kunnon lattiasta kattoon siivouksen. Koiramme takia siivottavaa tuntuu olevan liikaakin, karvoja ja likaa tulee lattioille heti kun selkänsä kääntää 😀

 14. Tykkään siivota välillä oikein kunnolla . Vaatehuoneen siivous on sellasta että en tykkää siitä. Käytän aika paljon kiillon tuotteita ja ympäristöystävällisistä tykkään.

 15. Töissä siivoan hotellihuoneita ja vanhusten koteja joka päivä ja kotona siivoan vähintään kerran viikossa. Olisi ihana kokeilla uusia tuotteita ja vielä näitä ekologisia. Yhdellä arvalla siis mukana! 🙂

 16. Kerran viikossa meillä siivotaa ukon kanssa yhdessä, joka toinen viikko minä otan vessan ja hän muut tilat ja joka toinen viikko toisin päin. Tosin tuo ukko kyllä tiskaa, pyyhkii pölyjä ja lakaisee lattiaa harva se päivä… 😀 Yhdellä arvalla mukana

 17. Saisi kloritepullo vetää enemmän puoleensa. Siivoan, kun on pakko ja pakolta se usein tuntuukin. Pyykinpesu on ainoa, joka on ihan suhteellisen mukavaa. Yksi arpa minulle.

 18. En pidä erityisemmin siivoamisesta, mutta kuitenkin kerran viikossa mieheni kanssa imuroidaan koko kämppä, pestään lattiat, pölyjen pyyhintä, WC:n siivous jne. Kiva tunne siivouksen jälkeen kun on puhdasta (edes vähän aikaa..)-

 19. Mun lemppari siivottava on vessa, siellä kun voi rauhassa suihkutella saippuat seinistä ja lattialta ja yleensä siellä on vähiten kerättävänä leluja ja muita epämääräisesti sijoitettuja tavaroita 😀 pyykkääminen on ihan jees mutta viikkaminen on alkanut kyllästyttää, kun ainoastaan omassa kaapissa vaatteet pysyvät siisteissä pinoissa 😀 <br />
  Pesuaineissa meillä valitaan yleensä allergia ja astmaliiton leimalla varustettuja tuotteita herkän ihon takia. <br />
  Tää on aivan ihana arvonta! Oon törmännyt useampaan luonnonkosmetiikkaan hurahtaneeseen ja sen kautta kaikki muutkin kotiin ja ihoon liittyvät luonnonmukaisemmat vaihtoehdot ovat alkaneet kiinnostaa 🙂

 20. Taloudessa asuu ahkerasti sotkeva ja tavaroita levittävä taapero, joten siivottavaa riittää joka päivä. Tiskaamisesta en pidä yhtään, mutta pyykinpesusta pidän. Pidän siisteydestä, mutta olen joutunut nyt lipsumaan aiemmasta siisteystasosta… Mukana kahdella arvalla.

 21. Tykkään siivota kaappeja ja laatikoita. Ne minulla ovatkin kunnossa. Imurointia inhoan ja saan siinä aina selkäni kipeäksi. Olenkin luovuttanut tämän homman miehelleni. <br />
  Siivousvälineitä ja -aineita ostaessa kiinnitän huomiota kotimaisuuteen.

 22. Yhdellä arvalla mukana! Meillä siivotaan kerran viikossa ja tykkään siivoamisesta. Tykkään että on perussiistiä mutta lapsiperheessä se on haastavaa! Kloritilla tuli viime viikolla pestyä ku lapsilla oli mahatautia..

 23. Ihan mahtava arvonta ja mielenkiintoisen kuuloiset tuotteet. Voisin viettää päiväni siivoten milloin vain. Siinä saa purettua aggressiot. Kaksi koiraa ja iso perhe tuovat sotkua. Siivottavaa siis riittää! Ihaninta on imurointi, siitä ei pääse mihinkään. Lattiaakin on kiva mopata ja kiillottaa hanoja. Pesuainetta kuluu siis erittäin tappavaan tahtiin. Inhokki on jo vuosikausia ollut silitys. Se ei inspiroi ollenkaan, taitaa trendi olla enemmänkin puhtaana kaappiin ilman silitystä. 🙂 Kahdella arvalla mukana. Voi, kun arpaonnea olisi! Näitä haluaisin kokeilla heti!

 24. Mukaan yhdellä arvalla! Olen aika laiska siivooja, varsinkin kun ottaa huomioon että kämpässä asustaa myös 2 kissaa ja karvaa on ihan kaikkialla. Onneksi itseäni ei sotku juurikaan häiritse eikä vieraita käy kuin pari kertaa vuodessa. Imuroin ehkä kerran parissa viikossa (pahimmillaan kerran kuukaudessa) ja muutenkin siivoan vasta sitten kun likaisuus/sotkuisuus alkaa oikeasti pistää silmään. Nyt viime aikoina olen puunannut kämppää tavallista useammin, mistä lie johtuukaan. Viime viikolla hinkkasin kylpyhuoneen seinät kunnolla puhtaaksi, sitä en ollutkaan tehnyt vielä kertaakaan tässä asunnossa eli 3 vuoden aikana! Toivottavasti siivousinnostus jatkuu pidempäänkin, koska kyllähän siisti koti on aina kivempi! ^_^ indiesyndromet[ät]gmail[piste]com

 25. Kahden pitkäkarvaisen kissan taloudessa imurointi on must kerran viikossa. Samalla tulee pyyhittyä pölyt ja vaihdettua keittiön tabletit. Pyykkiä tulee myös aika tehokkaasti, kun on kaksi innokasta liikunnan harrastajaa – parempi olla iso pyykkikori, niin ei tartte joka päivä pestä 😉 Mukana yhdellä arvalla!

 26. Inhoan siivousta, mutta pakkohan se on lähes joka viikko suorittaa. 😀 Keittiön yritän kyllä siistiä joka päivä, koska likaiset pinnat ja tiskit ahdistaa, mut mitään en tee erityisen mielelläni. Ehkä tiskaaminen oli joskus ihan mukavaa, mutta nykyisin on kone. Eniten inhoan ehkä imurointia ja lattiakaivon/viemärin puhdistusta. Jos ollaan esim. jossain mökillä porukalla, niin tarjoudun tiskaamaan, ettei tarvis ainakaan imuroida. 😀 Tunnen kyllä aina suurta tyydytystä siivouksen jälkeen, kun asunto on puhdas ja tavarat paikallaan. Pyrin ostamaan kotimaisia ja luontoystävällisiä tuotteita, hyvät tuoksut on tärkeitä. Siivousvälineissä olen suosinut Siniä, koska ne ovat kotimaisia, kestäviä ja oikeasti hyviä. Tykätty Lilly'stäkin. =)<br />
  <br />
  Kaksi arpaa.

 27. Siivouksen suhteen olen ikään kuin välineurheilija, eli tykkään että on kunnon välineet. Puhdistusaineiden käytön yritän pitää minimissä. Ekologisia käytän mahdollisuuksien mukaan. Imuri ei tässä huushollissa ilmeisesti tarpeeksi usein hurise, koska hiekkaa on aina vaan. :D<br />
  Kahdella mukana.

 28. Kun järjestelee tavaroita paikoilleen ja vähän siivoilee ainakin lähes päivittäin, ei tarvitse tehdä suursiivouksia. Viikkosiivous tehdään. Pölyjen pyyhkiminen on kivointa, imurointi tylsintä. Käytännöllisyys, hinta-laatusuhde ja mahdollisimman vähäinen (ja hyvä) tuoksu ratkaisee välineissä ja tuotteissa. Yksi arpa.

 29. Kerran parissa kuukaudessa tulee about siivottua, koska pölyjen pyyhkiminen tuntuu sen verran turhalta, imurointi menettelee

 30. Minä siivoan paljon koska pienikin epäjärjestys ja sotku saa mut ahdistuneeksi 😀 Eniten just ahdistaa se jos tavarat on levällään tai hirveesti roskia ympäriinsä… imuria tulee käytettyä noin kerran viikossa, lattioita pesen harvemmin, ja siihen en osaa antaa hyviä perusteluja… pesuaineita käytän niin vessassa kuin keittiössä melko usein. kivaa kun koti tuoksuu puhtaalta 🙂

 31. Yhdellä arvalla. Siivoan kun alkaa tuntua sille, imuroin aika usein mutta luuttuaminen jää vähemmälle, vessan pesen aina kerran viikossa, noita suihkuteltavia pesuaineita käytän.

 32. Olen melko laiska siivooja 😀 Keittiöstä tulee pinnat pyyhittyä ja tiskit tiskattua päivittäin, koska keittiössä nyt vaan on pakko olla hygieenistä… Tavaroiden laittamisessa paikalleen, imuroimisessa ja muussa olenkin sitten sellainen, että yritän venyttää mahdollisimman myöhään.. Ehkä kivoilla tuotteilla siivouskin maistuisi paremmin 😀

 33. Onpa kiva arvonta, mukana ollaan kahdella arvalla :)<br />
  Kultaisella keskitiellä yritän pysyä siivouksen määrän suhteen. En pidä imuroinnista enkä moppauksesta, ja mies enimmäkseen hoitaakin ne, mutta kaikki muu siivoukseen liittyvä onkin sitten minun heiniäni 🙂

 34. Työkseni siivoan, joten ei ole suutarin lapsilla kenkiä 🙂 Ei nyt mikään super sotku, vaan siivous tarpeen mukaan.<br />
  Pesuaineiden käyttö on työn opettamana vähentynyt hurjasti. Näitä aineita olisi kiva testailla.<br />
  Yhdellä mukaan.

 35. Imuroin päivittäin osan asunnosta, keittiön ainakin joka päivä. Olen huono käyttää siivousaineita muuten paitsi wc:n pesemisessä, koska etenkin lasten takia haluan välttää kemikaaleja. Yhdellä arvalla mukana.

 36. Inhoan siivoamista ja välttelen sitä viimeiseen asti. Ilman hyviä välineitä on turha edes yrittää siivota.

 37. Meillä tehdään suursiivous kerran viikossa, mutta pitkin viikkoa tulee imuroitua ja järjesteltyä paikkoja. Sen verran siistiä täytyy aina olla, että ei hävetä, jos tulee vaikka yllätysvieraita 😉 Keiittiössä&amp;kylppärissä ehdoton suosikki on ollut jo pitkään myös ekologinen Universal Stone. Kahdella arvalla mukana 🙂

 38. Inhoan siivoamista. En keräile, enkä hamstraa, jotta siivottavaa olisi mahdollisimman vähän.<br />
  Imurointi ja moppaus vielä menee, mutta paikkojen järjestely ja pölyjen pyyhkiminen on myrkkyä.<br />
  Käytän paljon perinteistä mäntysuopaa. En edes tiedä miksi =D <br />
  Yhdellä arvalla olen mukana.

 39. Täällähän on mahtava arvonta! <br />
  <br />
  Lillys onkin minulle jo tuttu entuudestaan, minulla on käytössä juuri tämän sarjan yleispuhdistussuihke ja tosi puhdasta jälkeä tulee sillä. Aluksi tuoksu tuntui aika etikkaiselta, mutta kun kunnolla ravistaa pulloa, niin ihanan raikasta ja sitruunaistakin tuoksua alkaa tulemaan. Ja aine on tosi riittoisaa!<br />
  <br />
  Siivoilen joka päivä (vaikka se ei nyt ihan niin intohimo numero ykkönen olekaan, tämä siivouspuoli), ja tällä nimenomaan puhdistelen tasoja ja kodin pintoja useasti, montakin kertaa päivässä. 🙂 On kyllä tullut ihan sellainen rakkaussuhde tähän pulloon, aion ostaa juuri tätä samaa jatkossakin &hearts; Ihana olo, kun koti on puhdistettu ja paikat mopattu hyvin. 🙂 Olen samaa kuullut, että tauti-aikana kannattaa siivoilla usein, ja tehokkailla aineilla. Yhdellä arvalla mukana.

 40. Pidän siitä, että kodissa on siistiä ja tavarat paikoillaan. Pyrin imuroimaan ja pyyhkimään pölyt vähintään kerran viikossa, mutta tuntuu, että varsinkin näin kevään korvilla pölyjä saisi olla pyyhkimässä monta kertaa viikossa. Tiskaaminen on siivousaskareista se epämieluisin, sillä sitä joutuu pahimmillaan tekemään monta kertaa päivässä. Onni olisi oma tiskikone 😀 Ihanaa, että ekologisuutta on ruvettu arvostamaan myös puhdistusaineissa. On hurjaa ajatella, millaiseen kemikaalialtistukseen sitä itse kukin joutuu päivittäin. Olen yhdellä arvalla mukana arvonnassa. 🙂

 41. Siivouspäivä on meillä joka päivä, päiväsiivous sisältää lähinnä imurointia, pölyjen pyyhkimistä, pyykinpesua ja tavaroiden järjestelyä. Kerta viikossa siivotaan vähän perusteellisemmin ja pestään lattiat.<br />
  <br />
  Pahimpaan kura-aikaan syksyisin tartun imurin varteen useita kertoja päivässä, kun täällä maaseudulla asuessa ulkoa kulkeutuu lasten ja lemmikkien mukana uskomaton määrä rapaa ja hiekkaa. Kissalla ja koiralla on myös aina jonkun verran karvanlähtöä ja siivouksella mahdollistan yhteiselon niiden kanssa, sillä olen eläinallergikko. Meillä lapset myös rakastavat askartelua ja kolmen pienen askartelijan jäljiltä on usein kiitettävä määrä paperisilppua, muovailuvahaa ja muuta pitkin lattioita. Päiväsiivous tulee tehtyä ihan huomaamatta, enkä jaksa ottaa siivouksesta sen kummempaa stressiä. Niitä inhokkisiivoustöitä on kaappien ja vaatehuoneen siivous. <br />
  <br />
  Siivousaineita hankkiessani kiinnitän huomiota tuoksuun ja mahdollinen luonnonmukaisuus ja myrkyttömyys on pelkkää plussaa näin lapsiperheessä. Allergikkona en kestä kovin voimakkaita tuoksuja ja kloriitillakin meillä siivoaa mies minun poissaollessani, sillä saan siitä hengenahdistusta. Sen verran paljon tulee pesuaineilla läträttyä, että olen alkanut kiinnittää huomiota myös tuoteselosteisiin. Olenkin löytänyt jo joitain eko-puhdistusaineita ja todennut ilokseni ne hyviksi. Niissä on usein mieto tuoksu ja toimiviakin ovat olleet. <br />
  <br />
  Lilly'sin tuotteet eivät ole ennestään tuttuja, joten mieluusti niitä kokeilisin 🙂 Kahdella mukaan arvontaan!

 42. Pidän siististä kodista, mutta olen kuitenkin laiska siivoaja 🙂 Kylppärin ja keittiön pinnat tosin joutuvat tarkempaan kuuraukseen usein. Pyykinpesu ja imurointi ovat myös ihan mukavaa hommaa! Ongelmaksi muodostuvat yleensä epämääräiset tavarakasat. lehtipinot, roinakorit.. Siivousaineissa arvostan etenkin ympäristöystävällisyyttä ja mahdollisimman vähäistä kemikaalikuormaa!

 43. En ole mikään intoilija, mutta tunkiossa asuminenkaan ei kiinnosta.<br />
  Perussiistiä on ja raivauksen jälkeen ei mitään kasoja löydy, joten siivous on<br />
  aika helppoa.<br />
  Yhdellä arvalla mukana.

 44. En ole mikään himosiivooja, eli kerran viikossa imurointi ja pyyhin näkyvän lian ovista ja ovenpielistä. Suursiivo jouluna ja juhannuksena ja syntymäpäivinä kun tulee vieraita

 45. Imurointi on ehdotonta lempparisiivousta, mutta tiskaamista en voi sietää! Yhdellä arvalla arvonnassa mukana. 🙂

 46. Siivoushullu, siivoan perusteellisesti joka viikko. Kylppäriä on mukavaa siivota, jälki näkyy heti! Yhdellä arvalla mukana.

 47. Tykkään keittiön siivouksesta ja sitä puuhaa riittääkin joka päivälle. Lastenhuoneiden järjestäminen on tuskalllista, kun tavaroilla ei ole oikein omia paikkoja. Onneksi siihen hommaan saa värvättyä apuja lapsista. Yhdellä arvalla mukana.

 48. 4 lasta, koira, kissa ja siivoushullu mies… eli meillä siivotaan joka päivä, joskus jopa kahdesti 😉 Ja keittiö joka ruoan jälkeen, se on melkoinen sotku kun 1v ja 2v MINÄITE-tyypit syö…

 49. siivoamine on hirveä pakkopulla. kaikista kauhuinta on tiskaus ja kaikki muukin kammottavaa. siivousvälineissä kiinnitänvarmaan huomiosta hintaan. mukana yhdellä arvalla.

 50. Rakastan joka lauantaisen perussiivouksen tekemistä, mutta ikkunanpesua vihaan! Mitenhän sitä saisi psyykattua itsensä siihen hommaan taas, kun kevätaurinko alkaa paistaa? <br />
  <br />
  Tuo Lilly'sin yleispuhdistaja on muuten ihan ykköstuote! Olisi kiva päästä testaamaan muitakin :)<br />
  <br />
  Ps. Facebook -sivusta tykätty !

 51. Siivoaminen on siinä mielessä mahtavaa, että sen jälkeen kotona on ihanan raikasta ja puhdasta. Järjestely kuuluu suosikkeihini, vessojen pesu siihen toiseen ääripäähän. Siivousvälineiden ja -tuotteiden hankinnassa tärkeintä on laatu ja tehokkuus. <br />
  <br />
  mukana 1 arvalla

 52. Mukana yhdellä arvalla :)<br />
  Siivoan kerran viikossa perusteellisesti ja viikolla ylläpitosiivousta lähinnä ovenkahvat, wc jne. Teen asiakastyötä kotonani joten oma kotini on myös käyntkorttini. Myös itse viihdyn siistissä ympäristössä :)<br />
  Suosin ekologisia vaihtoehtoja puhdistusaineissa ja siivousvälineiden tulee olla laadukkaat sekä helppokäyttöiset.

 53. En oikein pidä siivoamisesta, siististä kodista kylläkin. Eli pakkohan se on siivota 🙂 Ikkunoiden pesun olen ulkoistanut, siinä oon vaan niiiiin huono.

 54. Mun mielestä tiskaaminen on ihan hauskaa puuhaa, mutta imurointi ei todellakaan ole mun juttu. 😀 Tavaroiden järjestely on superkivaa, mutta pölyjen pyyhiminen taas ei!<br />
  <br />
  Mukana yhdellä arvalla.

 55. Tykkään aikalailla siivota. Meillä on tummat laminaattilattiat ja koira – imurointi on melkein jokapäiväistä. Tärkeinpänä pidän imurin tehokkuutta, muuten siivoaminen on toivotonta ja työlästä. Sohvatyynyjen päällisten irroittelu-pesu-ja takaisin laitto on homma josta en niin pidä 😀 Yhdellä mukana! 🙂

 56. Olen välillä harvinaisen laiska siivoaja vaikka pidänkin siivouksesta, välillä on vain niin paljon muutakin ajanvietettä! Imurointi on mukavaa peruspuuhaa mutta saunan pesu tahtoo välillä vähän venyä… Tuotteita hankkiessani kiinnitän huomiota tuotteiden eettisyyteen ja myrkyttömyyteen, siksipä nämä tuotteet kiinnostavat! Kävin tykkäämässä myös Lilly's Facebook-sivusta, joten onko minulla nyt sitten kaksi arpaa.. 🙂

 57. Yhdellä arvalla mukana. Siivoaminen ei ole mulle se mukavin homma, mutta lopputulos palkitsee! Hyvät aineet ja välineet helpottaa siivoamista.

 58. Yhdellä arvalla mukana. Pidän järjestyksestä ja siisteydestä joten on siivottava suht usein. Kun tavarat ovat oikeilla paikoillaan ja yleisilme siisti niin silloin imurointiväliä voi kuitenkin vähän viivyttää…ei ole mikään lempipuuha 😀 Uusia siivousaineita kokeilen mielelläni.

 59. en ole mikään siivousfriikki, siivoan kun siltä tuntuu. Mahdollisemman ksinkertaisesti ja vähillä aineilla.Nykyajan mikrokuituliinat on mahtava keksintö

 60. Koetan pitää asunnon siistinä ja puhtaana paikkana, mutten tahdo käyttää siivouksessa voimakkaita myrkkyjä. Vessan puhdistukseen käytän sinne tarkoitettuja aineita, mutta esimerkiksi lattioiden pesuun riittää tavallinen mäntysuopa. Jostain syystä lattian pesu on ihan kivaa (johtunee ehkä uudehkosta, pinkistä siivousvarresta 😀 ), mutta aterimien tiskaaminen tuntuu loputtomalta projektilta 😀

 61. Lasten ja aikuistumisen myötä olen alkanut pitää siivoamisesta ja kerran viikossa meillä siivotaankin aika perusteellisesti. Pientä järjestelyä ja esim pyykinpesua tehdään päivittäin. Pyykinpesu ja vaatteiden viikkaus kaappiin onkin lempikotiaskareeni, ikkunanpesu taas sen sijaan meinaa aina jäädä, siihen tartutaan vasta viimeissä hädässä….

 62. Imuristani kyllä melkein kasvaa heinää, mutta lempipuuhaani on pyykin ripustaminen. Inhokkini taas on tiskaaminen – en vain ole vielä saanut aikaiseksi hankkia tiskikonetta.

 63. Siivoaminen on hyvä tapa tyhjentää ajatuksia ja lopputuloksena on yleinen viihtyvyys ja kirkkaammat ajatukset, useimmiten ainakin. Lisäksi siivoamisella onnistuu ilahduttamaan myös muita. Suosin siivouksessa ekologisia puhdistusaineita. Yhdellä mukana!

 64. Tykkään siivota (etenkin raivosiivota) ja viihdyn kotona parhaiten kun kaikki on tiptop! Unelmoin jatkuvasti tehokkaammista siivousvälineistä. Lapsuudenkotini oli kamala läävä, joten sieltä tämä intoiluni on saanut kimmoketta.

 65. Yksin asuessani asuntoni oli väljästi sisustettu ja kiva ja helppo siivota. Nykyään kahden lapsen myötä tavaraa on liikaa ja kaiken maailman helmet ja legot vaikeuttavat ja lisäksi lasten imuripelko 🙂

 66. Imuroimisesta tykkään ja imuroinkin lähes päivittäin. Pölyjä pyyhin vähän harvemmin ja ikkunoiden pesun jättäisin mielummin miehelle.

 67. Yksi arpa. Siivotaan silloin kun näyttää siltä, että pitää siivota, ehkä kerran pari kuukaudessa. 🙂 Siis imurointia silloin. Toki tiskit ja tiskipöytä siivotaan useammin. Ihan hyvin on pärjätty.

 68. Nyt kun olen kirjoittanut lopputyötäni kouluun on siivoamisesta yllättäen tullut paljon kiinnostavampaa puuhaa. Kotimme ei ole koskaan ollut näin puhdas! On ollut tarkoituksena siirtyä ekologisempiin ja kemikaalittomampiin siivoustuotteisii, olen vain säästeliäänä odotellut että vanhat loppuisivat. Tämä paketti tulisi tehokkaaseen käyttöön! Yhdellä arvalla osallistun.

 69. Kahdella mukaan. Tykkään siivouksessa tavaroiden järjestelemisestä ja &quot;stailauksesta&quot;, mutta imurointi ja lattianpesu on myrkkyä mulle (siispä mies hoitaa).

 70. Kahdella arvalla mukana. Pikkulasten (1- ja 3-vee) kanssa siivottavaa riittää jatkuvasti ja koska pienet haluavat auttaa niin aikaa siivoamiseen kuluu paljon suhteessa siihen mikä on lopputulos. Ihanaa silti että touhuavat mukana &hearts;. Nyt haaveilen kunnon kevätsiivouksesta (ja siivousrauhasta), että ehtisi muutakin kuin imuroida keskilattian ja putsata keittiöstä ruokailunjäljet.

 71. Inhoan imurointia, &quot;raivausta&quot; kun harrastais säännöllisesti olisi siistimmän näköistä. Taitaa moppaus olla mieluisinta ja vielä kun ei olis huonekalujakaan.<br />
  2lla arvalla mukana

 72. Siivoaminen on ns.pakkopullaa, jota on viikottain tehtävä, mutta josta en tykkää. Tosin haluan kyllä kotini olevan aina siisti ja kaunis, joten vaikka en siivoamisesta pidäkään, niin laittelen paikkoja kuntoon ja teen pientä siivousta melkein päivittäin. Eniten inhoan varmaankin imuroimista… Mukana kahdella arvalla! 🙂

 73. Viha-rakkaus-suhde! Vihaan sitä mutta rakastan sitä tunnetta ja puhtautta siivouksen jälkeen. Siivoan noin 1-3 kertaa viikossa, riippuen siitä kuinka paljon vapaata ja kuinka paljon sotkettu. Inhoan imuroimista ja pöyjen pyhkimistä – ikkunoiden pesu on kaikista pahinta! Valitsen puhdistusaineet yleensä niin typerältä kuin se kuulostaakin niin tuoksun perusteella 😀

 74. En kestä epäjärjestystä, menee lapsiperheen äidin hermo helposti heikkoon kuntoon ? Puhti loppuu usein kesken innostuksen ja kun tavarat on paikoillaan, pyörähtää moppi vaan keskilattialla. Lapsella on juuri todettu allergioita, joten siivousaineet pitää alkaa valitsemaan muun kuin tuoksun perusteella.. Mukana 2:lla arvalla

 75. Suosin puhdistusaineissa joutsenmerkittyjä tai muuten ympäristöystävällisempiä tuotteita. Ovat myös itselle ja lemmikeille turvallisempia.

 76. Sellainen normisiivooja.Uskon siisteyteen,mutten ylihygienisyyteen. Silityksen jätän siihen,että on ihan pakko.Yhdellä mukaan.

 77. Kestän epäjärjestystä,mutta kiva kun on siistiä. Lattiakaivon putsauksen voisi hoitaa joku muu. Mukana yhdellä arvalla.

 78. Ostin vuosi sitten imurin ja rakastankin käyttää sitä! Pölyjen pyyhkiminen sen sijaan jää aina. Lyhyenä en edes huomaa hyllyjen päällä olevia villakoiria. Poissa silmistä, poissa mielestä! Olen yhdellä arvailla mukana.

 79. Kahdella arvalla mukana! :)<br />
  Perus siivoamiset sujuu melko hyvin esim imurointi ja tiskien laittaminen koneeseen. Tylsin on varmaan moppaus ja ikkunoiden pesu. Nämä tuotteet eivät ole ennestään tuttuja mutta aion kokeilla 🙂

 80. En ole koskaan ollut järin siisti, siivoan puuskittain ja välillä käytän myös palakttua siivoajaa. Mutta kivoilla aineilla ja välineillä ehdottomasti siivous maistuu parhaiten. Eniten pidän ehkä pyykinpesusta.

 81. Kahdella arvalla mukana! Onpa kiva arvonta. <br />
  Siivouspäivää vietetään kerran viikossa, mutta se ei ole viikonloppuna…<br />
  Viisihenkinen perhe takaa sen että myös &quot;välipäivinä&quot; täytyy välillä tarttua imuriin.

 82. Eipä tuo siivoaminen ole koskaan mitään suosikkipuuhaa ollut. Niinpä taloudessa on nyt kaksi robotti-imuria, jotka viikottain isommat imuroinnit tekee. Pölyt ja kovemmat pesut sitten tilanteen mukaan tehdään…

 83. …ai niin, facebookissa olenkin jo tykkääjänä ollut pitempään -&gt; kekopäin arpoja siis tähän arvontaan… 🙂

 84. Ai miten mahtava palkinto! Mulla on ollut tuota pyykinpesuainetta kun messuilla oli hyvä tarjous. Just harmittelin sen loppumista. Yritän tasapainoilla siivousaineissa ekologisuuden ja hinnan välillä, tosin lapsiperheellä noita rahareikiä löytyy kyllä. Mun lempihommaa on tiskipöydän ja keittiön puunaus, siinä siivoamisen tuloksen näkee hienosti

 85. Kahdella arvalla mukana, olen tykännyt fb-sivuista jo ajat sitten :)<br />
  Siivous on melkoista pakkopullaa, mieluiten siivoilen vähän koko ajan, ettei tarvisi sitten tehdä niin isoa urakkaa kerralla. Imurointi on ehkä mun suosikkini. Yritän ostaa budjetin rajoissa mahdollisimman ekologisia puhdistus- ja pesuaineita

 86. Kahdella arvalla mukana. Mun siivousinhokki on pyykkäys. Tai pikemminkin se puhtaiden pyykkien kaappiin saaminen. Imurointi ja tiskaustouhut taas on ihan jees. Yritän ostaa joutsenmerkittyjä siivousaiheita ja mitä luonnollisempia sitä parempi

 87. Minä olen niitä, jotka siivoavat kunnolla kun inspis iskee. Suosikkini on pölyjen pyyhintä, se on vähän kuin meditointia. Yritän ostaa luonnollisia puhdistusaineita ja desinfiointiaineita en ainakaan pinnoille lotraa, mutta tietenkin opiskelijan rahavarojen mukaan pitää ostokset tehdä

 88. Mä inhoan silittämistä ja pyykkien viikausta. Imurointi on kivaa ja käy jumpasta. Meiltä löytyy sekä &quot;myrkkyjä&quot; että luonnollisia aineita. Nämä on ihan loistotuotteita ja paketti kelpaisi kyllä

 89. Meillä ei ole tiettyä siivouspäivää, siivotaan kun on aikaa ja kun alkaa tuntua siltä että pitää puunata. Ympäristömerkkittyjä pyykinpesuaineita käytetään, muut siivousaineet on vähän mitä sattuu. Näitä ois kiva päästä testaamaan

 90. Minä vihaan imurointia… tai no inhoan. Siinä tulee kuuma, selkään sattuu ja aina on jotain rojua tiellä. Keittiön siivous on kivaa ja vessaa siivoan myös usein. Ostan mahdollisimman hellävaraisia ja luonnollisia pesuaineita, mutta joskus sitä tarvii myös jotain superainetta, joka voi olla melkoista myrkkyä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *